Başbakan grup toplantısında konuştu

Başbakan Yıldırım: 'Kılıçdaroğlu ile memleket meselelerini konuşacağız'

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"DENİZ BAYKAL'A GEÇMİŞ OLSUN"

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a geçmiş olsun dileklerimizi AK Parti grubu adına iletiyorum. "TERÖRÜ LANETLİYORUZ" Somali'de çok büyük terör olayında yüzlerce insan hayatını kaybetti, Bu vesileyle terörü bir kaz daha lanetle kınıyoruz. Hiçbir ülke kendisini güvende hissetmesin, terör kapıyı çalabilir, ortak mücadele şart.

"VALİLER BULUNDUKLARI YERLERİN SORUNLARINI DAHA FAZLA YETKİLİYE ÇÖZECEK'' Valilerimizin, belediye başkanlarımızın yaptıkları bir ölçüde vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için canla başla çalışmaktır. Hata yapmak olur ama hainlik olmaz, hata affedilir ama hainlik affedilmez. Önümüzdeki günlerde valiler terörle mücadele başta olmak üzere birçok alana bulundukları yerlerin sorunlarını daha fazla yetkiliye çözecek. FAİZLER TÜRKİYE ŞARTLARIYLA ORANTILI DEĞİL

Artık her şeyi Ankara'ya havale etme dönemi kalkıyor. Esnaflarla ilgili yeni bir kararı vatandaşlarımızla paylaşacağız. Esnafa desteğimiz devem ediyor. 2002'de bugüne kadar 1.5 milyon esnaf ve zanaatkar 70 milyar kredi kullandı.

Faiz meselesi Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlarla orantılı değil. Faizlerin yüksekte seyretmesinin ekonomik kurallarla izahı mümkün değil.

ESNAFA KREDİ MÜJDESİ Başbakan Yıldırım, esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bin liraya çıkarılacağını, esnaf ve sanatkarın, bulunduğu iş yerini satın almak isterse 10 yıl vade ile 500 bin lira, iş yeri için araç satın almak isterse 5 yıl vade ile yine 500 bin lira kredi kullanabileceğini, bu krediler için piyasa faizi değil, Hazinenin desteklediği düşük faiz oranlarının kullanılacağını bildirdi.

OHAL 3 AY DAHA UZATILIYOR

Hükümetimiz bugün OHAL'i uzatma tezkeresini TBMM'ye gönderdi. Bugün de tezkerenin bugün görüşüleceği ilan edildi. OHAL'in bir keyfiyet değil, mecburiyet dolayısıyla alındığını bir kez daha söylemek istiyorum. KERKÜK OPERASYONU Demografik yapı yeniden tesis edilmeli. KUZEY IRAK'TA GAYRİMEŞRU REFERANDUM SONRASI YAŞANANLAR Barzani ve ekibinin inadı yüzünden burada yanlış bir yola girildi. Referandumun arkasında Kuzey Irak bölgesel yönetimine yönelik, Irak, Türkiye ve İran yaptırımları ilan etti. Bu bağlamda Türkiye, Erbil'e ve Süleymaniye'ye olan uçuşları durdurdu. Türk hava sahasını kapattı. Yeni tedbirler yolda. Bunlardan bir tanesi İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın Irak yönetimine devredilmesi. Bizim oradaki yerli ahali ile sorunumuz yok. TSK'NIN İDLİB'DEKİ VARLIĞI

İdlib'de, Suriye'de gerilimi azaltma ve çatışmasızlığı sağlama, ateşkesi devam ettirme görevi çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizden askerlerimiz İdlib şehrinin etrafında gerekli konuşlanmayı yapıyorlar.

"CEP TELEFONU GÖRÜŞMELERİNDE VERGİ 25'TEN 7.5'E DÜŞÜRÜLDÜ"

Cep telefonu görüşmesinde vergi yüzde 25. 7.5'e düşürüyoruz. Ev telefonunda da görüşme yüzde 15. Bunu da yarıya düşürüyoruz. Telefon şirketleri düşürmezse biz de onları düşürürüz. Büyük şehirlerde köyden mahalleye dönüşen yerlerde esnaf muaflığı var.

BEHÇELİ'NİN "SINAV KALSIN" MESAJI Başbakan Yıldırım, "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu açıklamasını dikkate alıyoruz, üzerinde çalışılır." dedi. Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısındaki konuşmasında Hükümete çağrıda bulunuyorum: "Beka mücadelesinde sonuna kadar omuz omuzayız; zalimlere karşı aynı noktadayız. Hadi gelin, Türk gençliğinin ümüğünü sıkan, soluğunu kesen üniversite sınavını tümden ve hepten kaldırma konusunda da el birliği, güç birliği yapalım." açıklamasında bulunuştu.

.

.

.