Cumhurbaşkanı Erdoğan 72 yaşına girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 72. yaşına girdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2026 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2026 10:07

Türkiye siyasi tarihinin damga vuran Recep Tayyip Erdoğan 72 yaşında...

Türkiye siyasetinin en uzun süre görev yapan liderleri arasında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 72. yaşını kutladı.

26 Şubat 1954 doğumlu olan Erdoğan, aktif siyasi yaşamını sürdürürken yeni yaşına devlet görevlerinin yoğun gündemi içinde girdi.

Erdoğan'ın, doğum gününe dair siyasi isimler sosyal medya hesaplarından yayımladıkları mesajlarla Erdoğan’ın yeni yaşını kutladı.

AK PARTİ'DEN TEBRİK: NİCE YILLARA REİS

AK Parti, Erdoğan'ın doğum gününü kutladı.

Partinin sosyal medya hesabından #NiceYıllaraReis etiketiyle bir klip paylaşıldı.

Klipte, "Koca bir ömür verdin, asla hakkın ödenmez. Nice yıllara Reis " ifadelerine yer verildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek: Türkiye Yüzyılının mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yaşını kutluyor, milletimize hizmet yolunda nice yıllar temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın yolculuğu, adaletin, hakkın, inancın, cesaretin, ülkemize ve milletimize hizmet aşkının somut bir tezahürüdür. İnandığı değerler uğruna yürüyen, zorluklar karşısında asla geri adım atmayan, millet iradesini her şeyin üstünde tutan Sayın Cumhurbaşkanımıza, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Türkiye'yi yeniden özgüvenle ayağa kaldıran, 'Tam Bağımsız Türkiye'nin, 'Türkiye Yüzyılı'nın lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutluyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz, söyleyecek çok şarkımız var inşallah.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Milletine adanmış bir ömür, bitmeyen bir memleket sevdası ve tükenmeyen bir hizmet aşkı... Ülkemizin her alanda tam bağımsız olma idealine liderlik eden, zorluklar karşısında dimdik durarak bizlere ilham veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yaşını kutluyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Milletimize adanmış bir ömür, sarsılmaz irade ve güçlü liderlik. Fikirleriyle ve vizyonuyla ülkemize çağ atlatan, zalimin hasmı, mazlumun dostu, çelikten iradenin adı. Türkiye sevdasını davası bilen, milletin gönlünde yer etmiş bir lider. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, kendisine sağlık, afiyet ve aziz milletimiz için nice hizmetlerle dolu uzun ömürler diliyorum. Nice yıllara, liderimizle birlikte güçlü Türkiye'ye.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Nice Yıllara Reis" isimli doğum günü şarkısı ve özel video klibin paylaşıldığı gönderiyi alıntılayarak yaptığı paylaşımda, "İyi ki doğdunuz, iyi ki varsınız. Rabbim sizi başımızdan eksik etmesin.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Gün Olur Asra Bedel" başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye idealine vakfetti. Gençlerimizin hayallerine ve istikbaline her daim sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü tebrik ediyor, hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu: Eser siyasetiyle imkansız denilen projeleri birer birer gerçeğe dönüştüren, ömrünü aziz milletimize adayan, cesareti ve davasına olan sarsılmaz inancıyla mazlumların umudu olan Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Aziz milletimizin refahı ve ülkemizin bekası için birlikte yürüyeceğimiz nice yıllara, nice kutlu zaferlere.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletin adamı Sayın Cumhurbaşkanımızın doğum günü kutlu olsun. Bütün ömrünü milletimize ve mazlumlara adadığına şahidiz ve her gün şahitlik etmeye devam ediyoruz. Allah milletimize ve insanlığa hizmet yolunda sağlık ve afiyetle nice yıllar nasip etsin.