İstanbul’da Q Bank operasyonu: 4 yönetici gözaltında!

İstanbul’da Q Bank’a operasyon düzenlendi. Tefecilik iddiasıyla 4 yönetici gözaltına alındı, soruşturma sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2026 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2026 10:59

İstanbul’da bir bankaya yönelik sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında 4 yönetici gözaltına alındı.

Bankanın tefecilik ve mevzuata aykırı finansal işlemler yaptığı iddia edildi.

SABAH SAATLERİNDE OPERASYON

İstanbul merkezli yürütülen operasyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri sabah saatlerinde harekete geçti.

Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi.

“TEFECİLİK FAALİYETİ” İDDİASI

Yapılan incelemelerde, Q Bank’ın yüksek faiz ve komisyon oranlarıyla mevzuata aykırı şekilde finansal işlemler yürüttüğü iddia edildi.

Soruşturmaya göre bankanın, kredi kullanan müşterilerden erken kapama işlemlerinde fahiş ek ücretler talep ettiği ve bu yolla haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

4 YÖNETİCİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında bankada yönetici pozisyonunda bulunan 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Yetkililer, bankaya ilişkin daha önce de farklı tarihlerde operasyonlar yapıldığını belirtirken, yürütülen soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği ifade edildi.