İstanbul Valiliği'nden mesai saatleriyle ilgili yeni karar

İstanbul Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararıyla organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatlerinin 07:00-16:00 olarak düzenlendiğini, fazla mesai veya vardiya düzeninin ise firmaların takdirine bırakıldığı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 04.11.2020 tarih ve 100 sayılı kararının 4. maddesinde organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatleri 07:00-16:00 olarak düzenlendi.

Mesai saati başlangıcının 07:00 olması kaydıyla fazla mesai veya vardiyalı çalışma yapmak isteyen firmaların mesai bitiş saatlerini belirleme yetkisinin kendi takdirlerinde olduğu belirtildi.

İŞ YERLERİ SAAT 22:00'DE KAPANIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım'daki Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada paket servisi hariç lokanta, restoran, pastane, berber, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi iş yerlerinin saat 22:00'de kapanacağını duyurmuştu.

"MESAİ 07:00'DE BAŞLAYACAK"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da 4 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

* Bildiğiniz gibi sanayi kesiminde yaklaşık 1 milyon 200 bin çalışanımız var. Bu sektördeki tüm paydaşlarımızla toplantılar yaptık. En son bu pazartesi günü İl Pandemi Kurulu'nda bu konuyu görüştük.

* İşçi ve İş veren sendikalarımız: Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Meslek odalarımız: İstanbul Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, TİM, Deniz Ticaret Odası, Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İş Dünyası STK'larımız: TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, Tüm Organize Sanayi Bölgelerimizin yönetimleri ile istişare ettik.

* İl Pandemi Kurulumuzun tavsiye kararları bugün de İl Hıfzıssıhha Meclisimizde görüşülerek karara bağlandı. Hepimiz için, sağlığımız için, Sanayi kesiminde çalışanların, sabah saat: 07.00'da, mesaiye başlaması kararı alındı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren uygulanacaktır.