
İzmir’de 11 yaşındaki bir çocuğa ait müstehcen içeriklerin sosyal medya üzerinden paylaşıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmada anne ve baba hakkında işlem yapıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatıldığı bildirildi.
İHBAR ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
29 Mayıs tarihinde yapılan ihbarda, sosyal medya platformlarında yaşı küçük bir çocuğa ait içeriklerin paylaşıldığı öne sürüldü. Yapılan incelemelerde mağdur çocuğun 2015 doğumlu A.A. olduğu tespit edildi.
Soruşturma kapsamında şüphelilerin çocuğun anne ve babası olduğu belirlendi.
BABA CEZAEVİNDE, ANNE GÖZALTINDA
Yetkililerden alınan bilgilere göre baba Y.A.’nın çeşitli suçlardan hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunduğu, anne G.A.’nın ise savcılık talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.
Mağdur çocuğun ise adli işlemler kapsamında İzmir Çocuk İzlem Merkezi’ne sevk edildiği ve pedagog eşliğinde ifadesinin alınacağı bildirildi.
DİJİTAL İNCELEME BAŞLATILDI
Soruşturma kapsamında sosyal medya hesapları ve dijital materyallere el konularak inceleme başlatıldı. Olayla bağlantılı olabilecek diğer şüphelilerin tespiti için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Yetkililer, dosyanın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Asayiş Şube ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından çok yönlü şekilde yürütüldüğünü aktardı.