
Adli tıp raporunda, İsa Aras Mersinli’nin ölümünün bacağındaki kesici alet yaralanmasına bağlı büyük damar hasarı sonucu meydana gelen kan kaybı nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü belirtildi.
REHBER ÖĞRETMENDEN “EKRAN BAĞIMLILIĞI” İFADESİ
Saldırganı teşhis eden rehber öğretmen Ejder İ., ifadesinde öğrenciyi uzun süredir tanıdığını belirterek “Ekran bağımlılığı vardı. Okula gelmek istemezdi, geldiğinde de okuldan gitmek isterdi” dedi.
“TRAFO PATLADI” İDDİASI VE OLAY ANI
Öğretmen, olay anında duyduğu sesleri ilk etapta trafo patlaması sanarak şalteri kapattığını, daha sonra okul içinde yaralı öğrencilerle karşılaştığını ifade etti.
“ŞAHSI DERDEST ETTİK” AÇIKLAMASI
Rehber öğretmen, saldırganın elinde o an silah bulunmadığını ve çevredeki kişilerle birlikte şüpheliyi etkisiz hale getirdiklerini belirterek, olay sonrası yaralı öğrencilere müdahale etmeye çalıştığını söyledi.