
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Parti Meclisi’nin (PM), 1 Haziran’da toplanması bekleniyor. Toplantının 56 üyenin katılımıyla gerçekleşeceği bildirildi.
CHP GENEL MERKEZİ ÖNÜNDE SATILIK İKİ ARAÇ
CHP Genel Merkezi'nin önüne iki adet araç kondu.
AZİZ İHSAN AKTAŞ VE ÖZKAN YALIM İDDİALARI
Gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığı bilgiye göre; bunlardan biri İBB davasında itirafçı olan Aziz İhsan Aktaş'ın parasıyla alınan, diğeri ise Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özkan Yalım'ın 10 milyon TL'ye dizayn ettirdiği öne sürülen araçlar.
KILIÇDAROĞLU SATIŞA ÇIKARDI
Kılıçdaroğlu söz konusu araçların bir an önce satılması için talimat verdi.
Araçların üzerindeki yazıyla birlikte Genel Merkez önünde oluşan bu kare gündem oldu.
CHP Genel Merkezi tarafından Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına gönderilen yazıda, toplantıya katılması beklenen isimler de yer aldı.
BAZI İSİMLER LİSTEDE YER ALMADI
37. Olağan Kurultay sonrası oluşan önceki PM listesinde bulunan bazı isimlerin; belediye başkanlığı, TBMM görevleri, istifa ve vefat gibi nedenlerle yeni listede yer almadığı belirtildi.
Boşalan üyeliklerin yedek isimlerle doldurulması planlandı ancak buna rağmen 4 kişilik eksik kaldığı, bu nedenle PM’nin 56 kişiyle toplanacağı ifade edildi.
PM listesi açıklandı
Partiden yapılan bildirimde, mevcut PM üyelerinin isimleri kamuoyuyla paylaşıldı. Listede çok sayıda mevcut ve eski milletvekili ile parti yöneticisi yer aldı.
YÜKSEK DİSİPLİN KURULU LİSTESİ DE BELLİ OLDU
Öte yandan CHP’nin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de belirlendi. 15 kişilik kurulda yer alması beklenen isimler de ilgili kurula bildirildi.
Toplantıda, parti içi gelişmeler ve güncel siyasi süreçlerin ele alınması bekleniyor.