Kılıçdaroğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz" programında konuştu. İktidarın dış politikasını Egemen Bağış üzerinden eleştiren Kılıçdaroğlu,"Çikolata kutusunda rüşvet alan birini büyük elçi yaparsanız, o ülkenin vatandaşı size nasıl bakacak? Türkiye'nin itibarı ne olacak? Ben buna itiraz ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

*Kadın muhtarların sayısının artması lazım. Kadın siyasette ne kadar ağırlıklı olursa siyasetin dili o kadar güzelleşir.

*Her alanda olduğu gibi muhtarlık konusunda da hedef koyan tek partiyiz. Bu topraklarda, Anadolu'da yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. Muhtarları demokrasinin temel taşı olarak görürüz.

*Muhtarlık kanunu neden yok? Sizden isteğim, önünüze hangi partiden kim gelirse ilk şunu söyleyin: Neden bizim kanunumuzu çıkartmıyorsunuz?

*Neden sizin birleşik oy pusulanız yok? Bu demokrasi mi Allah aşkına? Muhtarların bütünleyici bir yasası olması gerekiyor.

*Muhtarlara mutlaka bir büro görevlisi tahsis edilmeli. Siz bağımsız olmalısınız. Yasayla size bir büro görevlisi tahsis edilmek zorundadır, ücretinin de genel bütçeden karşılanması gerekiyor.

*Siz seçimle geldiniz, bugün bütün bakanlar atamayla geldi. Kimse onların arkasında halkın desteği var diyemez. Ama sizin arkanızda bir mahallenin, köyün idaresi var.

*Sizin neden bütçeniz yok? Emlak Vergisi'nden bir kısım muhtara bütçe olarak tahsis edilmeli. Bütçesi olması demek, o parayı istediği gibi harcayabilmesi demek değil. O bütçenin yasaya uygun harcanması lazım.

KANAL İSTANBUL

*Kanal İstanbul'u hangi parayla yapacaksın? İşsize iş buldun mu? İnsana hizmet ediyorsan en değerli siyasetçi sensin. Birilerine hizmet ediyorsan o iş olmaz.

*İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin yemeklerini kesiyorlar. Tasarruf yapacaksan Saray'ında yap. Üniversite öğrencisinin yemeğinden yapma!

LİBYA MESELESİ

*Neden Libya'ya gidiyoruz? Fizan Libya'daki bir çöldür. Bizim askerlerimizin orada ne işi var? Evet orada bir sorun var, bu sorun çözülmeli.

*BM'ye gidersin, Barış Gücü'nü buraya gönder dersin.

*Çikolata kutusunda rüşvet alan birini büyük elçi yaparsanız, o ülkenin vatandaşı size nasıl bakacak? Türkiye'nin itibarı ne olacak? Ben buna itiraz ediyorum.