
Restoranlardaki fiyatlar bir süredir vatandaşın gündemindeydi.
Esnaf ise her yeni gün farklı bir uygulama ile müşterilerin karşısına çıkıyordu.
Önce esnaf, müşteri kaybetmemek adına porsiyonları küçülttü, şimdi ise ikramlı ve ikramsız seçenekleri menüye koymaya başladı.
NTV'de yer alan habere göre; Ankara'da bir kebapçı, mevsim salata, tarator, mantar gibi ikramların olmadığı porsiyonlarda fiyatları yüzde 21 oranında düşürdü.
"FİYATLAR MAKUL HALE GELSİN İSTİYORSAK..."
Restoran işletmecisi Abdurrahman Işıksever "Fiyatlar makul hale gelsin istiyorsak, ikramları müşteriye bırakmak lazım. Bir restoran şu anda bir Adana'yı 394 liraya, iskenderi 319 liraya verip yanında da bunları veriyorsa tamam o ikrama para alınmıyor ama 419 liraya verip de yanındakilere ikram diyorsa ikram değil" ifadelerini kullandı.
MENÜ 394 TL, İKRAMLI MENÜ 499 TL
Restoranda, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve lavaşın yer aldığı ikramsız menü 394 liradan satışa sunuluyor. İkramlı menünün fiyatı ise 499 lira oluyor, arada yüzde 21'lik fark ortaya çıkıyor.
Et döner dürüm 374 liradan 295 liraya, ciğer şiş 474 liradan 374 liraya, beyti ise 404 liradan 319 liraya düşüyor.