Tarihi davada sona doğru

Tarihi 12 Eylül Davası'nda sona yaklaşıldı. 27 Eylül'de yapılacak duruşmada savcının esas hakkındaki mütaalasını vermesi bekleniyor. O duruşmada Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya da son sözleri telekonferans yöntemiyle sorulacak.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12 Eylül Davası'nın 15. duruşmasına "Yurt-Kor planlama direktifi belgesi" damgasını vurdu.

Kenan Evren imzalı yurdu koruma belgesi Genelkurmay'dan istendi. Mahkemeye heyeti belgeyi inceledi, devlet sırrı gerekçesıyle dava dosyasına koymadan geri gönderdi.

Müdahil avukatları belgenin darbeye zemin hazırladığını ve o belgelerde Cumhurbaşkan Abdullah Gül'e ait fişlemelerin de olduğunu ileri sürdü.

Belgenin tekrar istenerek dava dosyasına konulmasını talep etti. Mahkeme bu istemi reddetti.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Bayrak Harekat direktifinde yer alan, "Sivil İşler Koordinasyon Grubu" ve "MGK Genel Sekreterliği personeli"nin kimlerden oluştuğunun sorulmasına karar verdi.

Gelecek yanıta göre eğer darbeye doğrudan iştirak eden kişilere uluşılabilirse, soruşturmanın genişletilmesı ya da dosyadan ayrılarak yeni bir soruşturmanın başlatılmasi söz konusu olabilecek.

Soruşturma savcısı Cemil Tuğtekin Gebze Başsavcıvekilliğı'ne atandığı için yeni savcıya ek süre verildi.

Yeni savcı 27 Eylül de mütaalasını açıkladıktan sonra sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya telekonferans yöntemi kullanılarak son savunmaları sorulacak.