Uçak seferleri durdurulmuştu! Türkiye-İran hattında yeni gelişme

28 Şubat'ta Orta Doğu'da fitili ateşlenen ABD/İsrail-İran savaşında Türkiye ile İran arasındaki uluslararası uçak seferleri durdurulmuştu. Ateşkes ve beraberindeki müzakere sürecinden sonra uçak seferleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2026 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2026 20:33
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Habertürk'ün haberine göre, ABD ve İsrail saldırılarına hedef olan İran'dan, uzun bir aradan sonra, Türkiye'ye ilk uçak seferinin yarın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

BİLET SATIŞLARINA İZİN VERİLDİ

İran'da faaliyet gösteren çevrim içi bilet satış sitelerinde yer alan bilgilere göre, ülkede uluslararası uçuşların kademeli olarak yeniden açıldığı görülüyor. Bu kapsamda, İran Sivil Havacılık Kurumu'nun Meşhed Havalimanı çıkışlı uluslararası seferler için bilet satışına izin verdiği aktarıldı.

İLK SEFER MEŞHED-İSTANBUL HATTINDA

Alınan izin doğrultusunda Meşhed-İstanbul uçuşunun salı günü yerel saatle 07.00'de gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edildi. Söz konusu seferin, saldırıların ardından Türkiye'ye yapılacak ilk uçuş olması bekleniyor.

ABD ve İsrail'in şubat ayı sonunda İran'a yönelik düzenlediği saldırılarda bazı havalimanlarının zarar görmüş ve bu nedenle ülkede tüm uçuşlar durdurulmuştu.