
Korkunç olay, dün saat 16.00 sıralarında İçmeler mevkisi Tavşanburnu yolu kenarındaki sarp arazide meydana geldi. Bodrum'da yaşayan ve gayrimenkul işi yapan Irina Dvizova ile kızı Dayana Dvizova'nın yakınları anne-kıza 23 Kasım'da ulaşmayınca Konacık Mahallesi'ndeki evlerine gitti.
RUS ANNE VE KIZI KATLEDİLMİŞTİ! ESKİ EŞ ÖLDÜRMÜŞ
Kapı açılmayınca kırarak içeri giren yakınları, koltukta anne-kıza ait olduğunu düşündükleri kan lekesi gördü.
Yakınlarının ihbarı üzerine Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri anne-kızı bulmak için çalışma başlattı.
KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Ekipler, bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
ÇARŞAFA SARILI CESETLERİ BULUNDU
Adreste tespit edilen bir aracın izini takip eden polis, aramayı İçmeler mevkisinde Tavşanburnu yolu civarında yoğunlaştırdı. Araştırma sonucu yol kenarındaki dik yamaçta çarşafa sarılı yaklaşık 3 metre mesafeyle anne ve kızın cesedini buldu.
Savcının incelemesinin ardından 2 ceset önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne; oradan da kesin ölüm nedenin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ön otopside annenin 3, kızının ise 2 kurşun ile vurularak öldürüldüğü belirlendi.
CİNAYETLERİ ESKİ EŞİ İŞLEMİŞ
Cinayetlerin Irina Dvizova'nın eski eşi tarafından işlendiği ve olayın ardından küçük erkek çocuğunu da yanına alıp yurt dışına kaçtığı belirtildi. Ekiplerin olayla ilgili soruşturması sürüyor. Soruşturmanın devamında kayıp kadının Litvanya uyruklu eski eşi A.K.’nin (46) 20 Kasım günü Litvanya plakalı bir araçla Edirne Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptığı, ardından Bodrum’da bir otelde konakladığı, ilçeden Irina Dvizova’ya ait araçla ayrıldığı da tespit edildi. 24 Kasım günü Irina Dvizova’dan doğan oğlu M.K. (5) ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurt dışına çıktığı tespit edilen A.K.’nin önce Fransa’ya, oradan da Litvanya’ya geçtiği belirlendi.
YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI
Katil zanlısının suç aleti silahı İçmeler güzergahındaki bir çöp konteynerine attığı değerlendirilirken, silahın bulunması için çalışma yürütüleceği kaydedildi. Katil zanlısının yakalanması için uluslararası yazışmaların yapılacağı da bildirildi. Öte yandan, Irina Dvizova ile eski eşi A.K. arasında çocukları M.K.’nin velayetinden kaynaklı anlaşmazlık bulunduğu, kadının 6 ayrı şikayeti üzerine eski eş hakkında toplamda 6 ay uzaklaştırma kararı verildiği fakat şahsın Türkiye’de bulunmaması nedeniyle kararın tebliğ edilemediği öğrenildi.
PARALI ASKER ÇIKTI
Katil zanlısı A.K.'nin Litvanya’da paralı askerlik yaptığı belirtildi. A.K.'nin, yapılan kamera kaydı incelemelerinde aracıyla Irına Dvizova’nın evinden çıkıp cesetleri atmak için İçmeler mevkine gittiği ve 45 dakika o bölgede kaldığı belirlendi. A.K.’nin cinayetleri işledikten sonra yanına aldığı oğlu M.K. (5) ile 24 Kasım'da eski eşi Irina Dvizova'ya ait otomobille önce Fransa'ya ardından da Litvanya'ya gittiği belirlendi. A.K.'ye ait otomobil ise Bodrum'da park halinde bulundu.