2026 Dünya Kupası'nda ilk maç! Türkiye - Avustralya karşılaşmasının hakemi belli oldu

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'nın Avustralya ile oynayacağı ilk maçın hakem kadrosu açıklandı. Kritik karşılaşmayı Venezuelalı FIFA hakemi Jesus Valenzuela yönetecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2026 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2026 16:01

2026 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'nda yer alan A Milli Futbol Takımı'nın ilk maçında görev yapacak hakemler belli oldu. Ay-yıldızlı ekibin Avustralya ile oynayacağı mücadelede düdüğü Venezuelalı hakem Jesús Valenzuela çalacak. Valenzuela, FIFA'nın 2026 Dünya Kupası için belirlediği resmi hakem kadrosunda da yer alıyor.

YARDIMCILARI DA VENEZUELA'DAN

Karşılaşmada Jesus Valenzuela'nın yardımcılıklarını yine Venezuela Futbol Federasyonu'ndan Jorge Urrego ve Tulio Moreno yapacak. Bu üçlü, FIFA'nın Dünya Kupası için açıkladığı Venezuela hakem ekibini oluşturuyor.

VAR KOLTUĞUNDA PERULU HAKEM

Mücadelenin Video Yardımcı Hakem (VAR) görevini ise Perulu hakem Michael Orué üstlenecek. Hakem ekibinin tamamının FIFA'nın Dünya Kupası organizasyonu için belirlediği uluslararası listede yer aldığı belirtildi.

TTK kura çekimi sonuçları 2026: Zonguldak, Bartın 262 işçi alımı asil yedek aday listesiGalatasaray'da üç yıldız operasyonu: Beşiktaş'a dev çalım! Taraftarın sevgilisi dönüyorResmi İlandırKADIKÖY BELEDİYE BŞK. YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜTOKİ kurasız ev başvurusu nasıl yapılır? 64 il 20 bin konut fiyatları, taksit tutarları ve ödeme seçenekleri

DÜNYA KUPASI TECRÜBESİ BULUNUYOR

42 yaşındaki Jesus Valenzuela, FIFA kokartını 2013 yılından bu yana taşıyor ve daha önce Dünya Kupası, Copa América, Olimpiyat Oyunları ve Güney Amerika elemelerinde birçok önemli karşılaşmada görev yaptı. Ayrıca 2022 Dünya Kupası'nda da maç yöneten isimlerden biri olmuştu.

A Milli Takım, Dünya Kupası serüvenine Avustralya karşısında başlayacak ve gruptaki ilk sınavında önemli bir galibiyet hedefleyecek.