60 yıl sonra gelen galibiyet

Katıldığı son 7 Dünya Kupası'nda oynadığı ilk maçları kazanma başarısı gösteremeyen İsveç, Rusya'daki organizasyondaki ilk maçında Güney Kore'yi 1-0 yendi ve tam 60 yıl sonra turnuvaya galibiyetle başladı.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

İLK BAŞTA DEVAM ETTİRDİ Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan tüm hızıyla sürüyor. Dün oynanan günün ilk maçında F Grubu'nda yer alan İsveç ile Güney Kore karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz geçen maçta iki takım da zaman zaman etkili olsa da birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı. İsveç 65. dakikada penaltıdan Andreas Granqvist'in golüyle 1-0 öne geçerken penaltı kararı "VAR" ile verildi. Kim Min-Woo'nun Victor Claesson'a yaptığı müdahale sonrasında önce pozisyonu devam ettiren hakem Joel Aguilar, daha sonra VAR sistemi yardımıyla pozisyonu inceleyerek penaltı noktasını gösterdi.

1958'DE MEKSİKA'YI YENMİŞTİ Golden sonra İsveç kendi sahasına çekilirken Güney Kore ise beraberlik golü için rakip kaleye yüklendi. Ancak kalan bölümlerde karşılaşamada başka gol olmayınca İsveç sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrıldı. Kuzey Avrupa temsilcisi bu galibiyetle ayrıca tam 60 yıllık bir hasrete de son verdi. Son yedi Dünya Kupası'nın açılış maçlarında kazanamayan İsveç, bu müsabakalarda 5 beraberlik, 2 mağlubiyet elde etmişti. İsveç, ilk maçlarındaki son galibiyetini ise 1958 yılında evinde düzenlenen turnuvada Meksika'ya karşı 3-0'lık skorla almıştı.