Acun Ilıcalı'dan şok karar!

Sloven takımı Maribor'un son iki yılda beklenen başarıları elde edememesi üzerine kulübün sahibi Acun Ilıcalı'nın kritik bir karar vermenin eşiğine geldiği iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2026 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2026 14:37

İş insanı Acun Ilıcalı'nın iki yıl önce satın aldığı Slovenya'nın Maribor kulübünde işler yolunda gitmiyor. Bu süreçte yakın çalışma arkadaşı Cem Başgül'ü Temmuz 2024'te sportif direktörlüğe getiren, birçok yabancı oyuncu transfer eden Ilıcalı'nın Maribor'a yaptığı yatırımın karşılığını sahada alamadığı öne sürüldü.

Kupasız geçen iki yılın ardından bu sezon da lig şampiyonluğunu Celje'ye kaptıran Maribor için Türk iş insanının mevcut stratejisini ne kadar sürdüreceği belirsizliğini korurken, Acun Ilıcalı'nun kulübü satabileceği iddia edildi.

Sloven basınından Nogomania'nın haberine göre; potansiyel yatırımcılar Maribor'un durumunu değerlendirmeye başladılar. Haberde Nottingham Forest, Olympiakos ve Rio Ave'nin sahibi olan Evangelos Marinakis'in mor-sarılı kulüple ilgilendiği belirtildi.

Ilıcalı'nın Maribor'u resmi olarak satışa çıkarmadığı ancak kulübün anahtarlarını teslim etmeye razı olacağı belirli bir fiyat olduğunu öne sürüldü.

Haber detayında, Maribor'un Slovenya tarihinin en başarılı kulübü olarak cazip bir yatırım olma özelliğini sürdürdüğü ifade edilerek, bölgesel standartlara göre modern bir stadyuma, profesyonel bir altyapıya ve büyük bir taraftar kitlesine sahip olduğu hatırlatıldı.