Beşiktaş'ın maçı bu hafta neden yok?

Futbolda Süper Lig'de bu hafta 26. hafta karşılaşmaları oynandı. Bu akşam oynanacak Ankaragücü Çaykur Rizespor maçı ile haftanın perdesi kapanacak. Spor severler ise Beşiktaş'ın maçı bu hafta neden yok sorusunun cevabını araştırıyorlar. İşte detaylar

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Zirve yarışını sürdüren Beşiktaş'ın bu hafta karşılaşması bulunmuyor. Süper Lig'de bu yıl 21 takımın mücadele etmesi nedeniyle her hafta bir takım, haftayı bay yani karşılaşma oynamadan geçiriyor. Bu haftanın bay geçen takımı da Beşiktaş.

BAY GEÇMEK NE DEMEK?

Süper Lig'de bu sezon 21 takım olması nedeniyle bay geçmek ifadesi sık sık spor gündeminde yer alıyor.. Tek rakamlı düzenlenen ligler veya turnuvalarda maç oynamadan bir haftayı ya da turnuvanın elemesini geçen takım için bay geçti denir. Bir futbol kupasında veya liginde takımların sayısının tek sayıya denk gelmesi durumunda takımlar müsabaka için eşleşecek rakip bulurken bir takım rakipsiz kalır. Sırayla her hafta bir takım rakipsiz kalır. Rakipsiz kalan takımın durumunu ifade etmek için de 'Bay geçmek' ifadesi kullanılır.

BEŞİKTAŞ DENİZLİSPOR İLE KARŞILAŞACAK..

Beşiktaş önümüzdeki hafta mücadelesinde sahasında Denizlispor ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma 26 Şubat Cuma akşamı saat 19:00'da oynanacak.