
Trendyol Süper Lig'de 3. sırada yer alan Trabzonspor'da başkan Ertuğrul Doğan, Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği etkinlikte dikkat çekici açıklamalara imza attı.
Trabzonspor Başkanı Doğan, Karadeniz ekibinin şimdiden yeni sezonun transfer planlamasına başladığını açıkladı.
Ajanspor'da yer alan habere göre; Bordo-Mavili ekibin birçok oyuncusuna teklifler geldiğini açıklayan başkan Doğan, "Birden fazla oyuncumuza 30 milyon Euro ve üstü gelen teklifler var." dedi.
Doğan ayrıca "Önce ekonomik özgürlüğümüzü sağlamamız lazım. Rakiplerimiz statlarından 120-130 milyon gelir elde ederken biz 5 milyon Euro zarardayız. Ben Trabzonspor için her şeyin en iyisini isterim. Ben başkan olarak tabiki en iyi transferleri yapayım, şampiyon olalım, Avrupa'ya gidelim, hep beraber mutlu olalım isterim. Bunu benim kadar kimse isteyemez ama sadece istemekle olmuyor." ifadelerini kullandı.
İstanbul Kemerburgaz'da Avrupa'nın en büyük akademi merkezini kurmayı planladıklarını vurgulayan Doğan, "Cumhurbaşkanımızda imzada, bekliyoruz. Olumsuz bir durum yok. İnşallah en yakın zamanda bünyemize katacağız. Orada Avrupa’nın en büyük akademi merkezini kurmayı planlıyoruz.” dedi.
Ertuğrul Doğan, dört büyük takım arasında hakemlerden en fazla çeken kulübün Trabzonspor olduğunun da altını çizerek, "Bizden sonra da Beşiktaş geliyor. Beşiktaş Başkanı (Serdal Adalı) da çok değerli bir kardeşim. Beşiktaş’a karşı aklımda her zaman olumlu düşünceler var.” ifadelerini kullandı.
"YA OLAİGBE KALACAKTI YA DA ANTHONY NWAKAEME KALACAKTI"
Geride kalan kış transfer döneminde izlenen transfer politikası hakkında da konuşan Doğan, şunları söyledi;
"Devre arası planlamasında alacağımız oyuncular belliydi. Stoper istiyorduk aldık. Sol bek istiyorduk onu da aldık. Biz santrfor istiyorduk ama kontenjandan dolayı yerli olması gerekiyordu. Hocamızın tercihi Umut Nayir'di onu da aldık. Bir kanat oyuncusu ihtiyacımız vardı. Oyuncunun kim olacağı belliydi. Genç ve ileriye dönük de çok şey vadeden bir oyuncuydu. Trabzonspor tarihinde verilen en yüksek bonservis bedelini ikiye katladık ve 17 milyon Euro teklif ettik. Oyuncuyla anlaşmıştık ama kulübü son dakika vermek istemedi. Biz 'onu alamadık başkasını alalım' yapmadık. Bu yanlış bir tutum olurdu. Hocamızın istediği oyuncu belliydi. Olmayınca transferi kapattık.
Sonra elimizdeki yabancı kanat oyuncularıyla ilgili bir konu vardı. Kontenjandan kaynaklı ya Konyaspor'a verdiğimiz Olaigbe kalacaktı ya da Anthony Nwakaeme kalacaktı. İkisine birden lisans çıkartamıyoruz. Tony'nin takım içindeki ağabeyliği, önemli duruşu ve hocamızın talebi doğrultusunda Tony kaldı ve Olaigbe'yi Konya'ya gönderdik. Yani devre arasında kanat transferi dışında tüm istediğimiz oyuncuları aldık."
"GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK"
Bordo-Mavili ekibin yaz transfer dönemi için transfer çalışmalarına şimdiden başladığını vurgula "Hocamızın, oyuncu izleme komitesiyle yaptığı görüşmeler bitti. Gelecek sezon için transfer planı hazır. Hem hocamızın hem izleme komitesinin üzerinde uzlaştığı isimler belli. Liste bende, görüşmelere başladık. En yakın zamanda inşallah anlaşmalar yapmaya başlayacağız. Transferde tecrübeli oyunculara da yönelebiliriz çünkü Visca gidiyor, Tony'nin sözleşmesi bitiyor. İçerideki tecrübeli oyuncu sayısı düşüyor. Yani hem tecrübeli hem genç oyuncularla karışık bir transfer sezonu olacak." dedi.
"NORVEÇ'TEN TAKIM ALABİLİRİZ"
Yurt dışından takım alma girişimiyle ilgili son durum sorulan Doğan, "Burada tüzükle ilgili bazım durumlar var. Trabzonspor'un yurt dışında kulüp satın alabilmesi için içeride bazı değişikliklerin yapılması lazım. Sonuçta Trabzonspor bizim şahsi mülkümüz değil. Biz burada nöbetçiyiz. Bizden sonra da gelecek olan yönetimler var. Onlara da sıkıntı açmadan bunu yapmak lazım. Dolayısıyla yurt dışından takımı Trabzonspor kulübü mü alacak, yoksa birkaç iş insanı daha hızlı ilerlemek için takımı birlikte satın alıp Trabzonspor ile anlaşma mı yapacak? Bunları konuşuyoruz. Portekiz olmayabilir bakarsınız başka bir ülke olur. Norveç olabilir, daha rahat olabilir diye konuşuyoruz. Çünkü kulübü aldıktan sonra belli yerlere taşımak, Avrupa'ya götürmek lazım. Belli ülkelerden gitmek daha rahat bazılarından daha zor." ifadelerini kullandı.
Trabzonlu iş insanlarını Trabzonspor'a destek olmaya davet eden Doğan, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı;
"Ben her yerde söylüyorum Trabzon bir spor şehri. Biz çünkü sporun her dalına çok meraklıyız. Göreve geldiğimizde basketbol takımını yeniden açacağımızın sözünü vermiştim. Bunu da yaptık. Camianın da sözü vardı 'Başkan sen aç, biz destek oluruz.' diye. Bu söylemlerle ve sözlerle girdiğimiz yolda tek sponsoru olmayan tek takım maalesef Trabzonspor Basketbol takımı... Kadın voleybolunda olmak istiyoruz ama basketbolun dahi sponsoru yokken buna voleybolu da eklemek büyük maliyet. Bu işlerin hepsi sponsor işi. Dünya ülkelerinde de sponsorsuz bu işi yapan kimse yok. Daha önce yüzlerce kez söyledim bir kez daha söylüyorum. Trabzonlu iş insanlarını kulübe ve bu girişimlere destek olmaya çağırıyorum."