Galatasaray'ın Ederson teklifi ortaya çıktı!

Kaleci arayışındaki Galatasaray'da, Manchester City'nin Brezilyalı eldiveni Ederson için İngiliz kulübüne transfer teklifi yapıldığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2025 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2025 11:09

Fernando Muslera ile yollarını ayırdıktan sonra yeni kaleci arayışlarına başlayan Galatasaray'ın transfer gündemine, Manchester City'nin Brezilyalı file bekçisi Ederson'un geldiği ileri sürüldü.

City ile gelecek sezon sözleşmesi bitecek olan 31 yaşındaki eldiveni, teknik direktör Guardiola'nın kadroda düşünmediği belirtildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; bu fırsatı kaçırmak istemeyen Galatasaray, İngiliz kulübüne 15 milyon euroluk bir bonservis bedeli önerdi.

Bu teklifin üstüne çıkmayı kesinlikle düşünmeyen sarı kırmızılıların, transferi bitirmek için diğer alternatifi ise kiralama yöntemi olacak.

Galatasaray, Manchester City'den yıllık 8 milyon euro alan Ederson'un maaşının yarısı üstlenip kiralama önerisinde bulunacak.

2017'den bu yana City forması giyen tecrübeli kaleci, İngiliz kulübünde 372 maça çıktı ve kalesinde 311 gol gördü. Ederson 168 müsabakada ise filelerini gole kapadı.