Google ve Medtronic'ten virüs için destek!

Corona virüsü sebebiyle birçok ülkede öğrenciler için uzaktan eğitim sistemine geçildi. Google uzaktan eğitime destek vereceğini açıkladı. Ayrıca Medtronic adlı biyomedikal firması ürettikleri ventilatör ile ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursahakimiyet.com.tr

Google ve Medtronic corona virüsü desteği ile gündemde

Microsoft, Facebook, Apple, Amazon gibi birçok şirket corona virüsü ile mücadele için bağış yaptıklarını duyurmuştu. Google geçtiğimiz haftalarda corona virüsü ile ilgili bir web sitesi açacağını duyurmuştu.

Google ayrıca virüs nedeniyle zarar gören işletmelere 800 milyon doların üzerinde bütçe ayırdıklarının da altını çizmişti.

Bugün CEO Sundar Pichai, California'da bulunan öğrenciler için yardım yapacaklarını açıkladı. Yardımı Twitter adresinden duyuran Picahi, "Ülkemizdeki dijital uçurumu kapatmak için ortaklarımız ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. California'da bulunan ve bilgisayar ihtiyacı olan 4.000 öğrenciye Chromebook tedarik edeceğiz. Ayrıca kırsalda yaşayan 100.000 kişiye ücretsiz kablosuz internet sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Medtronic adlı biyomedikal firması üretimini yaptıkları PB 560 model ventilatör ile ilgili açıklama yaptı. CEO Omar Isharak, " PB 560 ventilatör modelimizin tasarımını ve özelliklerini herkesin üretebilmesi için açık kaynak haline getirdik. Eşi görülmemiş bir insani meydan okuma, eşi görülmemiş bir tepki gerektirir." dedi.