
Tadına doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, fırında pratik mantı nasıl yapılır? Yemeğe doyamayacağınız fırında pratik mantı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
FIRINDA PRATİK MANTI TARİFİ
Fırında pratik mantı malzemeler
Hamur için;
2 su bardağı suUnTuz1 yumurtaFırına vermeden önce üstüne 50 gram margarin
İç malzeme;
300 gram kıymaTuz1 adet kuru soğanKarabiber
Üstüne;
Sarımsaklı yoğurt Kırmızı toz biberli eritilmiş yağ FIRINDA PRATİK MANTI YAPILIŞI Hamur malzemeleri karıştırılarak orta sertlikte bir hamur yoğurulur.2 bezeye ayrılır.Hamur 30 dakika dinlendirilir. Açılan hamurlar küçük küçük kesilir ve iç harç koyulur ve kapatılır. Çok ince yada çok kalın açılmamalı. Fırın tepsisine dizilen mantıların üstüne margarin parçalar halinde koyulur. 200 ° fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Pişen mantıların üstünü geçecek şekilde sıcak su ve biraz tuz koyulur.Tekrar 30 dakika pişirilir.Fırından çıkan mantı ılınınca yoğurt ve yağlı sos dökülür.