İlişkileri tehlikeli hale getiren 4 davranış

Aşkla ve tutkuyla başlayan ilişkinizi farkında olmadan gösterdiğiniz davranışlarla tehlikeye sokabilirsiniz. Mutlu giden ilişkinizde birden her şey tam tersi yönünde ilerlemeye başladıysa sebebi davranışlarınız olabilir. Çiftler birbiriyle iletişim kurarken nezaketi elden bıraktığında ilişkilerde istenmeyen sonuçlar olabilir. İlişkinizde bazı duygularınızı abartıp aşırı hassas davranabilirsiniz. Bunun sonunca ilişkiniz tehlikeye girebilir. Peki, ilişkileri tehlikeli hale getiren davranışlar nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 15:09
https://www.bursahakimiyet.com.tr

İlişkiler genellikle büyük bir aşkla başlar. Tutkuyla devam eden ilişkiler bir süre aynı tempoda ilerler. Bu dönemde gözümüz hiçbir şey görmez ve ilişkinizde çok mutlu olduğunuzu hissedersiniz. Ancak zaman geçtikçe ilişkinizde gösterdiğiniz bazı davranışlar tüm mutluğunuza gölge düşürebilir. İlişkileri tehlikeli hale getiren 4 davranışı sizler için araştırdık.

1-HER ŞEYE KÜSMEK

İlişkilerinizde sorunlar kaçınılmazdır. Çiftler arasında anlaşmazlıklar ve sorunlar olabilir. Önemli olan bu sorunları iletişim kurarak çözmek olmalıdır. Ancak bazen çiftler hataları konuşarak çözmek yerine birbirlerine küserek iletişim kurmaktan kaçınıyor.

Eğer ilişkinizde siz de bu davranışı gösteriyorsanız her şeyi çıkmaza sokabilirsiniz. Sorunlarınızı çözmek için konuşmaktan asla kaçmayın.

2-AŞIRI KISKANÇ OLMAK 

İlişkilerde bazen çiftler birbirlerini çok sevdiği için kontrol dışı hareketlerde bulunabilir. Sürekli bir arada olmak isteyen kişiler aşırı kıskançlıklarından dolayı partnerinin özgürlük alanını sınırlayabilir.

İlişkilerde yapılan en büyük hatalardan biri de budur. Sevgilinize mutlaka güven duyduğunuzu hissettirmeniz gerekir. Gereksiz kıskançlıklarda bulunmak sadece ilişkinize zarar verir.

3-BAŞKALARININ YANINDA KÜÇÜK DÜŞÜRMEK 

İlişkilerde çiftlerin duyguları zamanla daha hassas hale gelebiliyor. Özellikle ailelerinin ve arkadaşlarının yanında partnerinize kaba davranıyorsanız bu davranışınız onu çok üzebilir.

Arkadaş toplantılarında onun bazı zaaflarından konuşmanız ya da onu küçük düşürücü en ufacık bir sözünüz bile bu büyük aşkınızı derinden sarsabilir. Bu sebeple özellikle birlikte sosyalleştiğinizde başkaları yanında konuşurken daha duyarlı olmanız gerekir.

4-YETERİ KADAR GÖRÜŞMEMEK 

İlişkilerde çiftler bazen yalnız kalmak isteyebilir. Çiftlerin birbirlerine özgür alan tanımaları ilişkilerinde çok önemlidir. Ancak bu durum artık birlikte hiç vakit geçirmemenize sebep oluyorsa ilişkinizde bazı şeyleri yanlış yapıyorsunuz demektir.

Artık sevgilinizle görüşmelerin azaldıysa ve buluşmalara gitmek istemiyorsanız bu durum zamanla ilişkinizi derinden sarar. Birçok sorun yaşamanıza sebep olur.