Hava Durumu

Bursa'nın İncileri, Mersin Yenişehir'e kaybetti!

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk sezonunda play-off'u garantileyen Bursa Büyükşehir Belediyespor, normal sezonun son hafta mücadelesinde sahasında ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor'a 73-53 mağlup oldu. Bursa'nın İncileri, bu sonuçla ligin normal sezonunu 7. sırada tamamladı ve play-off çeyrek finalinde sezonu ikinci sırada bitiren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor ile eşleşti. Ligin ilk yarısında 78-54 mağlup olduğu rakibiyle Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'nde karşılaşan Bursa Büyükşehir Belediyespor, bu sonuçla ilk sezonunu geçirdiği ligde oynadığı 26 maçta 13 galibiyet elde etmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın İncileri, Mersin Yenişehir'e kaybetti!

Karşılaşmanın başında iki ekip de sayı üretmekte zorlanırken, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Fagbenle'nin basketine Gonca Karataş ile karşılık verince 5. dakika 2-2 eşitlikle geçildi. Macaulay ve Ferda Yıldız'ın sayılarıyla 6. dakikada 9-7 üstünlüğü yakalayan Bursa'nın İncileri, bu oyunculara Gizem Uca'nın da skor katkısı sağlamasıyla 8'de farkı 6 sayıya (15-9) çıkardı. İlk çeyreği 19-13 önde tamamlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, konuk ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor'un Fagbenle ve Baric ile bulduğu sayılara karşılık Duygu Özen, Macaulay, Merve Arı ve İrem Sözen ile sayı üretince 15'te skoru 27-19'a getirdi. 17. dakikayı da 32-23 önde geçen Bursa'nın İncileri, devreyi de 33-30 üstün kapattı.

İkinci yarının başında boş hücumlar sonrası ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor'un Fagbenle, Zellous ve Baric ile bulduğu sayılara engel olamayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, üstünlüğü kaptırdı. Karşılaşmanın 25. dakikasını 44-35 geride geçen Bursa'nın İncileri,  Macaulay ve Ferda Yıldız'ın sayılarıyla 27'de farkı 4 sayıya (42-46) indirse de son çeyreğe 54-42 geride girdi. Son periyotta da farkı eritmeyi başaramayan Bursa Büyükşehir Belediyespor, karşılaşmadan 73-53 mağlup ayrıldı. Bursa'nın İncileri, ilk sezonunda play-off oynama hakkı kazandığı ligde play-off çeyrek finalinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor ile serinin ilk maçını 23 Nisan 2022 Cumartesi günü deplasmanda oynayacak. Seride 2 galibiyet alan ekip adını play-off yarıfinaline yazdıracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.