Hava Durumu

TOFAŞ rakibini devirdi!

TOFAŞ, Basketbol Şampiyonlar Ligi Top 16 Turu J Grubu 5'nci haftasında İtalya temsilcisi Nutribullet Treviso’yu sahasında 82-80 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2022 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2022 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
TOFAŞ rakibini devirdi!

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanan maça Tomislav Zubcic, Kasey Shepherd, Tyler Ennis, Jeremy Simmons, Elgin Cook beşiyle başlayan mavi-yeşilli ekip, ilk basketini Kasey Shepherd ile bularak maça önde başladı. Karşılaşmaya hızlı başlayan TOFAŞ, Yiğit Arslan ve Simmons ile sayılar bularak 4'üncü dakikayı 12-5 üstün geçti. Nutribullet Treviso takımı aldıkları molanın ardından toparlanarak oyuna tekrardan ortak oldu ve Jones ve Sokolowski ile art arda sayılar bularak 9'uncu dakikada 19-23 öne geçti. Yiğit Arslan'ın son saniyede bulduğu 3 sayıyla Bursa temsilcisi ilk periyodu 22-23 geride kapattı.

İkinci periyotta üstünlük sürekli el değiştirirken 16'ncı dakika 30-30 beraberlikle tamamlandı. İtalya temsilcisinin Bortolani ve Jones ile çizgi gerisinden sayılar bulması ve TOFAŞ'ın hücumdan eli boş dönmesiyle Nutribullet Treviso 19'uncu dakikada farkı 6 sayıya (35-41) kadar çıkarttı. İkinci çeyreğin son dakikalarında Ardından Cruz ve Zubcic ile sayılar bulan TOFAŞ soyunma odasına 41-41 beraberlikle girdi.

Üçüncü periyotun başında Cook Ennis ile sayılar bulan TOFAŞ, uzun sürenin arından yeniden öne geçti (45-44). Karşılıklı basketlerde devam eden mücadelede oyundan kopmayan Nutribullet Treviso final periyodunu 58-57 önde tamamladı.

Son çeyrekte de her iki ekibin sayılarıyla devam ederken mücadelenin normal süresi 72-72 tamamlandı.

Maçın uzatma bölümünde Ennis ve Cruz ile çizgi gerisinden Zubcic ile de pota altından sayılar bulan ve rakibini iyi savunan TOFAŞ, taraftarının da yoğun desteğiyle İtalya temsilcisini 82-80 yendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.