Hava Durumu

BAL-GÖÇ’te itiraza ret: Kongre sonbahara kaldı!

Yarım kalan kongre ve kayyum ataması sonrasında mahkemeye taşınan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (BAL-GÖÇ) seçim süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre, kayyum Sabri Mutlu, "Adaylarla bir araya gelerek yeni kongre tarihini açıklayacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2022 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2022 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BAL-GÖÇ’te itiraza ret: Kongre sonbahara kaldı!

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (BAL-GÖÇ) 6 aydan beri devam eden sancılı süreçle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Namık Göz BAL-GÖÇ'teki yeni gelişmeyi köşesinde şu sözlerle anlattı:

Önce gazetecilik refleksiyle yeni gelişmeyi duyurarak başlayayım. Bursa 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, kayyumlara yapılan itirazı ret etti. Hakim, kongre için uzlaşma çağrısı yapınca kayyum heyetinde 3 Temmuz’daki kongrenin eylül ya da ekim ayına ertelenmesi konusunda kanaat oluştu.

Mahkemenin ret kararıyla görevi devam eden kayyum ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu’ya mahkeme hakiminin çağrısını sorduk. O da yanıtladı:

Çağrıya büyük bir ihtimalle uyacağız. Biz daha önce kayyum heyeti olarak adayları çağırdık. Tarihle ilgili inisiyatif almak istemedik. Üç adaydan Hasan Öztürk toplantıya hiç gelmedi. Kader Özlem, kendisi için tarihin önemli olmadığını söylerken, Emin Balkan bir an önce yapalım dedi.

Dolayısıyla iki adayın ifadesi üzerine 3 Temmuz’da kongre yapılması kararını aldık. Hakim çok iyi de çok iyi niyetli camiaya yakışır güzel bir kongre olsun dedi. Böyle bir itiraz var, siz de uyun önerisinde bulundu.

Hakimin önerisine uyarak kongreyi  Eylül-ekim gibi yapmayı düşünüyoruz. Tarih vermek istemiyorum. Bütün adayları, camianın önde gelenlerini davet edip onlarla birlikte muhtelif zamanlarda toplantılar yapmak istiyoruz ki daha sağlıklı bir hale getirelim yapıyı’

AYRINTILAR NAMIK GÖZ’ÜN YARIN BURSA HAKİMİYET’TEKİ YAZISINDA…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.