Hava Durumu

BAL-GÖÇ’te uzlaşma sağlanamadı: Kongre 3 Temmuz’da

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde 6 aydır süren sancılı kongre süreç sonrası sıcak bir gelişme yaşandı. Buna göre daha önce 3 Temmuz 2022 Pazar günü yapılmasına karar verilen kongre tarihi değişmedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2022 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
BAL-GÖÇ’te uzlaşma sağlanamadı: Kongre 3 Temmuz’da

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nde  (BAL-GÖÇ)  6 aydan beri devam eden sancılı süreçle ilgili dün önemli bir gelişme yaşanmıştı.

Bursa 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi, kayyumlara yapılan itirazı ret ederken, Hakim, kongre için uzlaşma çağrısı yapmıştı. Kayyum heyetinde de 3 Temmuz’daki kongrenin eylül ya da ekim ayına ertelenmesi konusunda kanaat oluşmuştu.

Kayyum heyeti dün gece adaylarla bir araya gelerek geç saatlere kadar toplantı yaptı. Ancak anlaşma sağlanamadı.

Kayyum ve Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, ‘Akşam geç saatte kadar üç adayla toplantı yaptık uzlaşma sağlayabilir miyiz diye maalesef netice alamayınca bu kararı almak durumunda kaldık’ dedi.

KAYYIM HEYETİNİN ALDIĞI KARAR METNİ ŞÖYLE:

‘Kayyım heyetine yapılan itirazlar Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 2022/20 esas sayılı kararı gereğince reddedilmiştir.

Bursa BAL-GÖÇ Genel Merkez 19’uncu Olağanüstü Genel Kurul tarihi daha önce başkan adayları ile yazılı ve imzalı yapılan görüşmeler neticesinde 3 Temmuz 2022 Pazar günü olarak belirlenmiştir.

Tüm hazırlıklar yapılarak genel kurul salonu tutulmuş, yaka kartları hazırlanmış, tüm üyelere 03 Temmuz 2022 tarihi duyurulmuştur. Yeni mağduriyetler yaratmamak adına tarafsızlığı mahkemece tescillenmiş kayyımlar tarafından genel kurulun aynı yer ve saatte yapılmasına karar verilmiştir.

Bursa BAL-GÖÇ Genel Merkez 19’uncu Olağanüstü Genel Kurulu 03 Temmuz 2022 Pazar günü saat 11.00’de Yıldırım Belediyesi Yunus Emre Spor Kompleksinde yapılacaktır’

Daha önce yapılan açıklamalardan adaylardan Prof. Dr. Emin Balkan, kongrenin 3 Temmuz’da yapılmasını isterken, Hasan Öztürk ve Kader Özlem bu karara karşı çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.