Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden imar duyurusu! O arsalar...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, imar planları hakkında yeni bir duyuru yayımladı. İşte o karar...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 21:03
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden imar duyurusu! O arsalar...

Büyükşehir Belediyesi, çeşitli noktalar için hazırlanan imar planları hakkında duyuru yayımladı.

İKİ DEV ARSA İÇİN KARAR!

Büyükşehir Belediyesi, biri 5.528 metrekare diğeri 5.835  metrekare olan iki arsa hakkında alınan kararları ada ve parsel numaralarıyla tek tek paylaştı.

İşte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklama:

Bursa İli, Gemlik İlçesi, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında, “Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Alanı” ve “Su Deposu”  Alanında kalan Cihatlı   Mahallesi, 2186 parsel ve 2779 ada 3  parseli   kapsayan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. maddesine  göre hazırlanan ve Bursa Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 22.05.2024 tarih 2024/1216 sayılı kararına istinaden onaylanan düzenleme haritası ve hesap cetvelleri 23/05/2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Askı İlan Panosuna ( Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, Zafer Mahallesi Ankara Yolu Cadde No:1 C Blok Zemin Kat ) asılmıştır.

Parsel maliklerine veya mirasçılarına ilanen tebliğ olunur.

İMARDA 18 UYGULAMASI NEDİR?

18 madde uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine dayanılarak yapılmaktadır. 18. madde uygulaması ile imar sınırları içinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsalar, araziler, maliklerinin rızası alınmaksızın bir uygulamaya tabi tutulmaktadır.  Bu uygulama ile mevcut ada ve parseller yeniden düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılmakta ya da birleştirilmektedir. Yapılan bu işleme tevhit denir. Bu uygulama yapılırken arsa ve arazi sahiplerinin taşınmazlarına düzenleme ortaklık payı adı verilen işlem ile yüzde kırkına kadar bedelsiz el konulabilmektedir. El koyma işleminde üst sınır yüzde kırktır. Bu oran yüzde yirmi, yüzde otuz ya da daha az olabilir.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.