Hava Durumu

Bursa Cumalıkızık'ta yabancı tabela tepki çekti: Suç sayılmalı!

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı tescilli Cumalıkızık Köyü, 700 yıllık geçmişiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ederken bazı işletmelerin Arapça olarak tabelaları vatandaşlar tarafından tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Cumalıkızık'ta yabancı tabela tepki çekti: Suç sayılmalı!

Bursa'nın 700 yıllık UNESCO tarafından tescillenen tarihi Cumalıkızık Köyü, bahar aylarının gelmesiyle hareketlenirken, işletmeler de turist çekebilmek için farklı yöntemlere başvuruyor.

Cumalıkızık Köyü'nü ziyaret eden bir okuyucumuzun gönderdiği fotoğrafta bir işletmenin Bursa'ya günden güne akın eden Arap tursitleri çekmek için tabelasını Arapça olarak hazırladığı görülüyor.

"SUÇ SAYILMALI"

Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde aldığı yabancı tabelaların kaldırılması kararının ne zaman uygulanacağını soran vatandaş, yerli turistin özellikle bu tabelalardan rahatsız olduğunu dile getirirken Arapça tabelayla ilgili sitemini şu sözlerle dile getirdi:

Cumalıkızık'taki bir tabela birçok yabancı tabela mevcut, 2 kuruş fazla kazanmak için yakışıyor mu böyle şeyler, Büyükşehir Belediyesi almış olduğu kararı uygulamaya ne zaman başlayacak, tarihi tescilli köyde yabancı tabelanın bulunması suç sayılmalı tarihi kimliğe zarar vermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.