Hava Durumu

Bursa'da 12. Engelsiz Yarınlara Dörtnala projesi başladı

Uludağ Üniversitesi Atlı Spor topluluğu tarafından on yıldır sürdürülen “Engelsiz Yarınlara Dörtnala” projesine katılan engelli çocuklar ve aileleri, veda yemeğinde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2022 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 12. Engelsiz Yarınlara Dörtnala projesi başladı

Uludağ Üniversitesi Çamlık Yemekhanesi’nde akşam yemeğinde bir araya gelen çocuklar ve aileleri, atlarla yaptıkları terapiyle ulaştıkları noktayı gözler önüne serdi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam ve Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay’ın da katıldığı yemekte, engelli çocuklar şarkılar söyleyip şiirler okuyarak, projenin kendilerine kazandırdığı yetenekleri sergiledi.

Proje boyunca Dr. Ayten Bozkaya Hastanesi'nden alınan engelli çocuklara hayvan sevgisi, ata yaklaşma, at binme konularında yardımcı olunuyor ve aynı zamanda onların sosyal anlamda gelişmelerine katkıda bulunuluyor. Veteriner Fakültesi Çiftliği At Ünitelerinde 26 Mart-7 Mayıs tarihlerinde her cumartesi günü buluşan engelli çocuklar böylece, 6-7 ay kaldıkları hastane odasından sıyrılıp farklı bir dünya ile tanışmış oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.