Hava Durumu

Bursa'da Artvin Evi'nin temel atma töreni yapıldı

Bursa'da ARSİYAD, Artvin Evi projesinin hayata geçirmek adına temel atma töreni gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2025 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2025 14:37
Muhabir: Ceren Sümbül
Bursa'da Artvin Evi'nin temel atma töreni yapıldı

ARSİYAD, 20 yılın hayalini gerçekleştirmek için büyük bir titizlikle hazırlanarak Bursa Nilüfer İzmir yolu üzeri Küçük sanayi bölgesinde Bursa ve Artvinlilerin kullanımında olacak ARSİYAD Artvin evi projesini Bursa’ya kazandırarak tarihi bir sorumluluğu yerine getiriyor.

Artvin Evi projesinin öneminden bahseden ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Acar, "Birazdan atacağımız temel sadece tuğlalardan atılan bir temel değildir; bu temel ortak hayali taşımaktadır. Sadece Bursa'da değil, Artvin'de, İstanbul'da güçlü bir üye ağıyla varlığını sürdürmekte, Artvinli iş insanlarının Türkiye'ye açılan penceresi olmaya devam etmektedir. Bu vesileyle toplumumuzun temelini kurucu başkanımız merhum Doktor Nazım Seraplı'yı ve aramızdan ayrılan üyelerimizi rahmetle anıyorum. Başta geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem ve mevcut Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Şadi Özdemir olmak üzere Nilüfer Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Mahmut Demiröz'e, projeyi çizen hayata geçiren sayın Nizamettin Kaya'ya, ANSİAD yönetim kuruluna, ANSİAD Danışma Kuruluna bu büyük projeye emeğini koyan tüm teknik ekip ve üyelerimize ve bugün törenimizde ikramlarıyla bize destek olan Doğukan Usta'ya katkılarından dolayı gönülden teşekkür ediyorum. Biz bir araya geldiğimizde büyük işler başaran bir topluluğuz. Bugün burada atacağımız temel gelecek nesillere bırakacağımız güçlü bir mirasın da başlangıcı. Burası dostluğu, dayanışmayı ve kardeşliği temsil edecek. Dolayısıyla birlikten kuvvet doğar, sözünden yola çıkarak tüm üyelerimizi bir arada görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"VESİLE OLACAKTIR"

TALSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, "Keyifli bir şekilde bu evin temelini hep beraber atacağız. Bugün atacağımız bu temelin Artvin'in kültürünün aktarılmasına vesile olacaktır. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.


 
"HEPİMİZ ELİNDEN GELENİ YAPMALI"

İş insanı İsmet Acar, "Çok önemli bir gün. Bunun başarıya ulaşması için hepimizin elinden geleni yapması gerektiğinin bilinci içindeyim. Bursa'da böyle bir eserin elde edilmesinde öncülük yapmış bütün isimlere teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"ÖNEMLİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK"

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, "Bu yer sadece bir bina değil aynı zamanda iş dünyası için önemli bir buluşma noktası olacak." dedi.

"AÇILIŞ TÖRENİ YAPACAĞIZ"

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "19 Mayıs mahallesinde 480 kişilik bir yurt projemiz var. İsmet Acar'a Artvin'den Bursa'ya okumaya gelenler oluyor. Artvin Kız Öğrenci Yurdu yapalım dedim o da kız erkek yurdu yap dedi. Burada da Artvinli hemşehrilerimizin birlikte hareket etmesi için uzun zamandır dernek başkanlarımız bir araya geliyordu. Son 5-6 yıldır güçlü bir hale geldik. Turgay başkanımızı ziyaret etmiştik o da böyle bir yer bizlere verdi. Ben biliyorum seneye bu vakitlerde açılış töreni yapacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Ceren Sümbül

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.