Hava Durumu

Bursa'da Başkan Aydın’dan 17 Ağustos mesajı

Bursa Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, “17 Ağustos 1999 Depremi ile ilgi bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Başkan Aydın’dan 17 Ağustos mesajı

Başkan Aydın mesajında "Tam 23 yıl önce bugün, 17 Ağustos 1999’da milletçe tarihimizin en büyük deprem felaketlerinden birisini yaşadık. O gün 20.000’e yakın canımızı kaybettik. 50.000 civarında vatandaşımız da yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanıp bugün hayatta olan vatandaşlarımıza da uzun ömür diliyorum.

ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN

Deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür, sözü aslında gerçeği tam olarak anlatan doğru bir sözdür. 17 Ağustos 1999’da yaşananların o boyutta bir daha yaşanmaması için, Devlet olarak, bizler yerel yönetimler olarak ve elbetteki vatandaşlar olarak elimizden gelen bütün tedbirleri almalıyız. Devletimiz verdiği eğitimlerle, Özellikle TOKİ eliyle yaptığı yeni konutlarla ve Kentsel dönüşüm projeleriyle Önlemler aldı, almaya da devam ediyor. Vatandaşlar olaraktan şunu asla unutmamalıyız, hiç deprem olmayacak gibi hayatımızı sürdürürken, her an deprem olacakmış gibi tedbirli olmalıyız.

Bizlerde Orhangazi Belediyesi olarak gerekli bütün önlemleri alıyoruz. Orhangazi Belediyesi bünyesinde bulunan fakat atıl olan, Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK’I yeniden aktif hale getirerek personelimizin eğitimlerine başladık. İlgili personelimiz ilk eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldılar. Halen eğitimlerine devam eden 22 kişilik ekip de eğitimlerini aldıktan sonra olası afet durumları için destek ekip olarak hazır durumda olacaklar. Ayrıca ilçemizde bulunan Afet İlçe Kriz Merkezi vasıtasıyla, olası bir doğal afete karşı yapılacakları planlıyoruz ve zaman geçtikçe planlarımızı yeniliyoruz. Bunların yanı sıra gerek belediye personelimizi, gerekse vatandaşlarımızı değişik vakitlerde verdiğimiz eğitimlerle olası deprem afetine karşı bilinçlendiriyoruz.

Biz istesekte istememekte deprem ülkemizin bir gerçeğidir. Bir daha o boyutta bir felaketi yaşamamamı dileğimle,  Tekrardan Allah’tan hayatını kaybeden canlarımıza rahmet, depremde yaralanıp şu an hayatta olan vatandaşlarımıza uzun ömür diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.