Hava Durumu

Bursa'da Başkan Aydın'dan 'İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü' mesajı!

Orhangazi belediyesi Bekir Aydın İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2022 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2022 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da Başkan Aydın'dan 'İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü' mesajı!

Başkan Aydın açıklamasında

“Onu Fetheden Komutan Ne Güzel Komutandır.

Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed SAV efendimizin, 1500 yıl önce “ İstanbul mutlaka Fethi edilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur“ hadisi ile müjdelediği İstanbul’un Fethi’nin 569. yılını kutluyoruz. Deha bir devlet adamının, deha bir komutanın dahiliği olan, bir çağı kapatıp diğer bir çağı açan İstanbul’un fethi, yalnız Türklüğün, yalnız İslamiyet’in değil bütün dünyanın ve bütün dünya dinlerinin kaderini etkilemiştir.

İstanbul’un Fethi asla ve asla sadece bir cesaretin, sadece bir askeri gücün eseri değildir. İstanbul’un Fethi aynı zamanda, sevgili peygamberimizin, ne güzel komutan, dediği 20 yaşındaki o güzel komutanım Bir araya getirdiği teknolojinin, stratejinin, Yaratıcılığın ve kararlılığın da bir eseridir.

O güzel komutan gemilerin  deniz aracından ibadet olduklarını  zannedenleri şaşırtarak, onları karadan yürüttü. O güzel komutan İstanbul surları için, asla yıkılamaz, diyenlere, asla asla dememeyi öğretti. O güzel komutan İnsanlara eğer kararlıysanız, eğer inançlıysanız İmkansızlığın imkanı olunabileceğini gösterdi. O güzel insan Türk gençlerine, bir Türk dünyaya bedeldir, sözünün yalnızca bir söz olmadığını İspat etti.

569 yıl önce İstanbul’u Feth ederek, bir çağı kapatıp bir çağı açan o güzel komutan, o güzel devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’e ve İstanbul’un fethi sırasında  şehit olan bütün atalarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bütün milletimin, bütün Müslümanların İstanbul’un  fetih yıldönümlerini kutluyorum.“ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.