Hava Durumu

Bursa’da BESAŞ'tan ekmek fiyatlarına yeni zam!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, 3 liraya satılan somun ekmek(francala) dışındaki diğer ekmek çeşitlerine zam yaptı. BESAŞ en son mart ayında somun ekmek (francala ) fiyatlarına zam yapmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2022 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa’da BESAŞ'tan ekmek fiyatlarına yeni zam!

BESAŞ aylardır 5 TL'den satılan tam buğday ekmeğin fiyatını 6,5 TL'ye, 4,5 TL'den satılan kepekli ekmeğin fiyatını 5 TL'ye, 10,5 TL'ye satılan köy ekmeğin fiyatını 13,5 TL'ye, 12,5 TL'den satılan siyez ekmeğin fiyatını da 15 TL'ye çıkardı.

Somun ekmek (francala ekme) fiyatlarına ise şimdilik bir zam yapılmadı.

Güncel fiyatlara https://www.besasekmek.com.tr/urunler adresinden de ulaşılabiliyor.

ORHANGAZİ'DE EKMEĞE ZAM YOLDA

Son dönemde artan maliyetler sebebiyle Bursa Orhangazi'de fırıncılar, ekmeğe zam yapma kararı aldığını bildirdi. Buna göre 3 TL 'den satılan 200 gram ekmeğin yeni tarife ile fiyatı 4 TL'ye çıkarılacak.

Yapılacak olan zam sonrası yeni fiyatlar haziran ayı itibariyle geçerli olacak.

Bursa Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamülleri Kooperatifi'nden yapılan bilgilendirmede, zamma Adana Çukurova'da açıklanacak olan taban buğday fiyatlarının artmasının sebep olduğu kaydedildi.

Orhangazi Fırıncılar ve Unlu Mamülleri Kooperatifi daha önce 2,5 TL'den satılan 200 gramlık ekmeği geçtiğimiz ocak ayında 3 TL'ye çıkarmıştı.

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Ocak ayında alınan zam kararı sonrası konuya ilişkin açıklama yapan Orhangazi Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Yusuf Matur, şu ifadeleri kullanmıştı:

* Son dönemde un başta olmak üzere maya, elektrik ve doğalgaza ciddi zamlar geldiğini buna ilave olarak işçi maliyetlerinin de asgari ücretin ciddi şekilde yükselmesinden dolayı maliyetlerin arttığını belirterek, biz fırıncılar olarak son ana kadar dayanmaya gayret ettik.

* Dayanacak gücümüz kalmadı. Dolayısıyla da bu zam artık kaçınılmaz olmuştur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.