Hava Durumu

Bursa'da e-Twinning Kalite Etiketi Ödül Töreni düzenlendi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eTwinning Kalite Etiketi Ödül Töreni Merinos AKKM Osmangazi Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da e-Twinning Kalite Etiketi Ödül Töreni düzenlendi

eTwinning Ödül Törenine, Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, e-Twinning Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal, Bursa İl Millî Eğitim Müdür V. Mustafa Kahya, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri,  ilçe millî eğitim müdürleri ile eTwinning projesinden sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürleri, etiket alan okulların müdürleri ve kalite etiketi alacak öğretmenler katıldı.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, "e-Twinning İl Koordinatörümüz bizimle birlikte 43 ülkenin projede iş birliği yaptığını belirtti. Bu anlamda bayrağımızı en önde tutmak zorundayız. Bursa olarak Bize yakışan da budur. Bu başarının ilimiz için devamını diliyor, emeği geçen herkese Bursa Valiliğimiz ve Bursa'mız adına teşekkür ediyorum." dedi.

Programı nedeniyle il dışında bulunan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür törene video mesaj gönderdi. Gür gönderdiği mesajda şunları söyledi: "e-Twinning projesi kapsamında öğretmenlerimiz, eğitim ortamlarına farklı yaklaşımlarını hayat boyu öğrenme ilkeleri ışığında çok özel bir şekilde öğrencilerimize aktardılar. Bursa'daki eğitimin gelişimine katkı sundular. Ben de kendilerine yapmış oldukları katkıdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bursa'daki e-Twinning çalışmaları çok özel bir şekilde ilerliyor. Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 17 ilçemizdeki e-Twinning koordinatörlerimiz bu alandaki farklı yaklaşımları öğrencilere aktarmak için canla başla mücadele ediyorlar. Ben de buradan konulara liderlik eden ilçe milli eğitim müdürlerimize, şube müdürlerimize, öğretmenlerimize ve bütün ekip arkadaşlarıma yürek dolusu sevgi, saygı ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum, öğrencilerimin de gözlerinden öpüyorum."

Törende konuşan Bursa İl Millî Eğitim Müdür V. Mustafa Kahya ise "Bilgi iletişim teknolojilerini kullanım yoluyla Avrupa genelinde farklı okullarda öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren e-twinning platformu geliştirilen projeler sayesinde öğretmen ve öğrencilerimizde 21. yy becerilerinin kazandırılması ve geliştirilmesi için büyük bir fırsattır.  Öğretmen ve öğrencilerimizden aldığımız dönütler göstermektedir ki bu projeler öğrencilerimizde akran öğrenmelerinin sağlanmasının yanı sıra müfredat kazanımlarını yaparak yaşayarak ulaşmasını sağla ve onları gelecekteki mesleklerine şimdiden hazırlayarak hem teknolojiyi doğru kullanmada hem de yeni nesil becerilerinin geliştirilmesine önemli katkılar sunmaktadır. Öğretmenlerimiz ise mesleki gelişimlerine katkı sağlayan yeni öğretim yöntem ve teknikleriyle karşılaşmış doğru ve güvenilir teknoloji kullanımı, yabancı dil becerileri, işbirliği ve iletişim alanlarında gelişim göstermiş ve öğrencilerine rehberlik etmişlerdir. Farklı okullarda kurulan ortaklıklar ile okullar arası iyi uygulamalar paylaşılmış, yaygınlaştırılmış, iş birlikçi pek çok ürün ortaya çıkmıştır. E-twinning İl Koordinatörlüğümüz ilçelerimizle birlikte büyük bir özveri ile çalışmalar yürüttü. 2018 yılında ilimizde aktif 300 proje yürütülmekte iken bugün itibariyle bu sayı 2020 olmuştur. Yine 218 yılında ilimizde toplam 15 kalite etiketi var iken bu yıl bu sayı 202 olmuştur. Bizler de Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda teknolojiyi insanlık yararına kullanabilen, üreten ve karşılaştıkları sorunları çözebilen yeni Dünya mesleklerinin farkında olan nesillerimizi yetiştirebilmek adına sahada çalışmalar yürüten tüm öğretmenlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."  dedi.

Bursa'nın e-Twinning kapsamında ilk üçte yer aldığını vurgulayan e-Twinning Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Dr. Hülya Bal, "Bu başarı da öğretmen arkadaşlarımız sayesinde gerçekleşti. 2009 yılında 4 bin öğretmenle başlamış olduğumuz e-Twinning faaliyetine şu an 330 bin öğretmenimiz dahil oldu. Burada Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Sertifikası alan 1600 öğretmenimiz var. Bunun yanı sıra okullarımıza başarılarına binaen okul levhaları takdim ediyoruz. E-Twinning öğretmen arkadaşlarımıza diğer ülkelerdeki meslektaşlarının nasıl pedagojiler kullandığını, öğrencilerine nasıl hitap ettiklerini, nasıl öğrettiklerini öğrenme fırsatı sunuyor. İllerimizde yapılan çalışmaları incelediğimizde Bursa'nın ön plana çıktığını görüyoruz. Bu yüzden Bursa'daki ödül törenine geldik. Bursa, üst seviyeye geçmiş, gerçekten çok başarılı bir il. Aslında başarılı olan öğretmen arkadaşlarımız. Destek ekibi olarak İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür'e, Koordinatörümüz Feride Başak Başar'a ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Törende sunum yapan eTwinning İl Proje Koordinatörü Feride Başak Başar, 2020 yılında Bursa Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 425 proje Ulusal Kalite Etiketi alırken, 2021 yılında ise 1567 projenin Ulusal Kalite Etiketi aldığını belirtti. 2020 yılında 200 proje Avrupa Kalite Etiketi alırken 2021 yılında ise 525 projenin Avrupa Kalite Etiketi alarak büyük bir başarıya imza attığını vurgulayan Başar, projeye destek olan tüm okulları kutlayarak ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında yapılan eTwinning projeleri kalite etiketi başvuru sonuçlarına göre Bursa'da toplam 1056 öğretmenin uyguladığı 525 proje "Avrupa Kalite Etiketi" 1567 proje ise "Ulusal Kalite Etiketi" belgesi almaya hak kazandı. Törende, 2092 kalite etiketi alan 495 okula da, yapılan projelerin niteliğine göre Ulusal ya da Avrupa Kalite Etiketi Okul Tabelası takdim edildi.

eTwinning nedir?

eTwinning, 43 Avrupa ülkesinde 233 bin okuldan, 1 milyonun üzerinde öğretmenin birlikte iş birlikçi projeler yapabilecekleri ve ortak etkinlikler planlayabilecekleri aynı zamanda da birbirlerinden iyi uygulamalar konusunda ilham alabilecekleri bir e-öğrenme platformu olarak hizmet sunuyor. Ayrıca bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıyla Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eden eTwinning, öğrenciler için başka ülkedeki öğrencilerle işbirliği içinde yabancı dil, bilişim becerileri, dijital vatandaşlık becerilerini geliştiren bir eğitim ortamı sunuyor. Öğretmenlerin Avrupa'daki meslektaşları ile ağ kurup örnek uygulamaları paylaşabilecekleri, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılmasına da katkı sağlıyor.

eTwinning faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendiriliyor. "eTwinning Okulu" uygulaması kapsamında tüm kriterleri yerine getirip başvurusu kabul edilen okullara "eTwinning Okulu" unvanı veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.