Hava Durumu

Bursa'da iflas eden iki firmanın alacaklılarına önemli çağrı!

Bursa İflas Müdürlüğü, iflas ettiği için tasfiye halinde olan Elemeği İnşaat İç Mimarlık Mobilya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi ile Poyrazlar Traktör Motorlu Araçlar Ve Ekipmanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nden alacağı olanlar için önemli bir duyuru yayımladı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 09:43
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da iflas eden iki firmanın alacaklılarına önemli çağrı!

Pandemi dönemiyle fitili ateşlenen ekonomik bunalım her geçen gün etkisini artırdıkça konkordato ve iflas vakaları da art arda gelmeye devam ediyor.

Bursa İflas Müdürlüğü, 2014 yılında kurulan ve geçtiğimiz sene iflas eden Poyrazlar Traktör Motorlu Araçlar Ve Ekipmanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi ile 2004 yılında faaliyetlerine başlayıp 2 yıl önce iflas bayrağını çeken Elemeği İnşaat İç Mimarlık Mobilya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin alacaklılarına çağrıda bulundu.

ALACAKLILARA ÇAĞRI!

Poyrazlar Traktör'ün alacaklılarına yönelik 'Basit tasfiyede sıra cetveli ilanı' başlığıyla yayımlanan duyuruda, "Poyrazlar Traktör Motorlu Araçlar Ve Ekipmanları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 12/04/2023 tarih ve 2022/601Esas 2023/540 kararları ile iflaslarına, iflasın aynı tarih ve saat 14:51'da açılmasına karar verilmiştir. İflas dosyasıile ilgili alacak kayıt talepleri incelenmiş olup alacakları ile ilgili karar verilmiştir. İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre düzenlenen sıra cetveli dosyada incelemeye hazır tutulmuştur.Alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların (15) gün içinde iflas dairesinin olduğu yerdeki Ticaret Mahkemesi'nde, sıraya ilişkin itirazların ise ( 7 ) gün içinde şikayet yolu ile İcra Mahkemesi'ne dava konusu edilebileceği lüzumu İcra ve İflas Kanunu ilgili maddeleri gereğince sıra cetveli ilan ve tebliğ olunur." ifadeleri kullanıldı.

Elemeği İnşaat'ın alacaklılarına yönelik 'İflas alacaklıları sıra cetvelini incelemeye davet' başlığıyla yayımlanan duyuruda ise, "Elemeği İnşaat İç Mimarlık Mobilya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 16/02/2022 tarih ve 2021/894 E. - 2022/148 sayılı kararları ile iflaslarına, iflasın aynı tarih ve saat 17:15'da açılmasına karar verilmiştir. İflas dosyası ile ilgili alacak kayıt talepleri incelenmiş olup alacakları ile ilgili karar verilmiştir. İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre düzenlenen sıra cetveli dosyada incelemeye hazır tutulmuştur. Alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların (15) gün içinde iflas dairesinin olduğu yerdeki Ticaret Mahkemesi'nde, sıraya ilişkin itirazların ise (7 ) gün içinde şikayet yolu ile İcra Mahkemesi'ne dava konusu edilebileceği lüzumu İcra ve İflas Kanunu ilgili maddeleri gereğince sıra cetveli ilan ve tebliğ olunur." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.