Hava Durumu

Bursa’da konkordato davasında karar: Başvuru reddedildi, tedbirler kaldırıldı

Bursa’da bir tekstil firması hakkında görülen konkordato davasında mahkeme kararını verdi, başvuru reddedildi, tedbirler kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2026 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2026 13:58
Kaynak: Tulga Aykaç
Bursa’da konkordato davasında karar: Başvuru reddedildi, tedbirler kaldırıldı

Bursa’da görülen konkordato davasında mahkeme kararını verdi. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Şükrü Sert ve Aksem Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan konkordato başvurusunun feragat nedeniyle reddine karar verdi.

Mahkeme tarafından verilen kararda, davacı şirketin borca batık olmadığı, İcra ve İflas Kanunu’nun 292. maddesinde belirtilen iflas şartlarının oluşmadığı ve davacı gerçek kişinin tacir sıfatı bulunmadığı gerekçesiyle iflas kararı verilmesine yer olmadığı belirtildi.

KESİN MÜHLET SONA ERDİ, TEDBİRLER KALDIRILDI

Mahkeme, daha önce verilen kesin mühletin sonuçlarının kendiliğinden sona erdiğini ve dava kapsamında alınan tüm tedbirlerin kaldırıldığını açıkladı. Ayrıca dosya kapsamında görev yapan konkordato komiseri Uğur Yanık’ın görevinin de sonlandırılmasına karar verildi.

Alınan karar doğrultusunda konkordato süreci resmen sona ermiş oldu.

Kaynak: Tulga Aykaç

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.