Hava Durumu

Bursa'da suç kimin? Sorun 4 yılda çözülebilir...

Bursa Hakimiyet Gazetesi Yazar Namık Göz bugünkü köşe yazısında BUSİAD yönetim kurulunun, BTSO ziyaretini kaleme aldı. Tarım arazilerine verilen sanayi imarlarını eleştiren Burkay, Bursa'nın trafik, hava kirliliği ve çevre kirliliği sorunlarından nasıl kurtulabileceğini de açıkladı...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2022 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2022 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da suç kimin? Sorun 4  yılda çözülebilir...

Yazar Namık Göz, köşe yazısında şu bilgileri paylaştı:

Biri Türkiye’nin en çok üyesi bulunan ticaret ve sanayi odası diğeri ise İstanbul’un ardından kurulan Anadolu’daki ilk SİAD. İki kurum da Bursa’nın gelişmesi ve büyümesi için geçmişte önemli katkılar sağladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nden (BUSİAD) söz ediyorum. Geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurulda seçilen Buğra Küçükkayalar başkanlığındaki BUSİAD yönetim kurulu, önceki gün BTSO’yu ziyaret etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur tarafından ağırlanan BUSİAD heyetinde ise Başkan Küçükkayalar’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Veda Girgin Eroğlu ve Osman Nemli, Sayman Üye Sezayi Sezer, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Uyar Duman, Haluk Parlamış, Serdal Can ve BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç yer aldı.

İki kurumun faaliyetleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduğu ziyarette, BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar da, ‘Tarım, turizm ve sanayiyi dengelemeliyiz. Bir tane Bursa’mız var. Birlikte çalışmamız gerek’ mesajını verdi.

BTSO Başkanı Burkay,  gelişmiş toplumların dayanağının sivil toplum kuruluşları olduğunu ve burada görev alarak bilgilerinin zekatını verdiklerini söyledi. 

Burkay şöyle devam etti: ‘Bursa'nın geleceği için BUSİAD'a ihtiyacımız var. Tarih karşısında sorumluluğumuz var. Bundan kaçamayız. 1961'de OSB yapılırken itirazlar yapılmış. Türkiye endüstri devrimini kaçırmış. Bursa ucundan yakalamış. 10 büyük ekonomiden biri olacaksak bunun yolu bir. Bursa'da ilk OSB burası, ikincisi ise TEKNOSAB. Diğerleri sanayi imarı verilmiş parsellerden oluşmuş. Tarlalara tarım arazilerine izin veren eski belediye başkanları. Sanayi denilince diyorlar ki nüfus 6 milyon olacak. Kırsalda adam kalmadı. Bunu sadece BTSO'nun söylemesi yetmez. Burada bizim evlatlarımız yaşıyor. O nedenle daha yaşanabilir ama ekonomik olarak daha güçlü bir Bursa'yı sağlamamız lazım’

Turizm konusunda da iddialı hedefleri olduğunu belirten Burkay, yapılacak iki serbest bölge ile 2 milyon turistin garanti olduğunu da söyledi.

Burkay, trafik, hava kirliliği ve çevre kirliliğinin 4 senede Bursa'nın içinin sanayiden boşaltılarak çözüleceğini de dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.