Hava Durumu

Bursa'da tepki çeken vaaz: Hilafet istedi!

Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Halil Konakçı, Bursa’da bir camide verdiği vaazda hilafet çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2022 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da tepki çeken vaaz: Hilafet istedi!

Konakçı, Sezen Aksu’nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısında geçen ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e’ sözleri üzerinden Aksu’yu hedef aldığı konuşmasında, 98 yıl önce TBMM kararıyla kaldırılan hilafete işaret ederek “Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz” dedi.

Konakçı’nın konuşması şöyle:

“Söyleyin bana İslam’ın merkezi neresi? İslam’ın söz sahibi, makamı kim? Anladınız mı şimdi niye kaldırdılar, niye lağvettiler o makamı 100 yıl önce? Çıksın bir şarkıcı parçası Adem Aleyhisselam’a ‘cahil’ diyebilsin diye bu makamı kaldırdılar.

Eğer o makam bugün kaim olsaydı bir kimse bile bugün konuşup Allah’ın indinde imam bile olsa söz sahibi olamazdı. Allah o makamı geri getirsin bize. Bunun için çalışacağız. Ah İslam kaim olsaydı, ah bu dinin bir başı bir sahibi olsaydı… Bu dini sahipsiz bıraktılar, kafalarına göre at koşturmaya başladılar.

İşte o sahip olsaydı çıkıp da ne Hz. Meryem’e, ne Adem’e ne Havva’ya, ne Resullullah Aleyhisselam’a, ne şeriata, ne Kuran’a, ne başörtüsüne, ne çarşafa, ne sarığa, ne minareye kimse konuşamazdı. Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz.”

TKP GENEL SEKRETERİ OKUYAN’DAN İMAMA TEPKİ

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, hilafet çağrısı yapan imam hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Okuyan’ın paylaşımı şu şekilde:

Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı, “Biz o makamı geri istiyoruz arkadaş. İslam adına istiyoruz” diyerek hilafet çağrısı yapmış. Getirip getiremeyeceklerini görürüz. Olur da böyle bir şey gerçekleşirse, halkımızın omuzlarına bir görev daha yüklenir, gereken yapılır.

Kaynak: Tele1

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.