Hava Durumu

Bursa'daki dereler resmen kan ağlıyor! Turşu suyu...

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Gedelek Mahallesi'nde turşu üretim sezonunun hızla başladığı bu dönemde, işletmelerden çıkan atık sular Gedelek Deresi aracılığıyla Karsak Deresi'ne karışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2025 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2025 13:07
Kaynak: tunagazete.com
Bursa'daki dereler resmen kan ağlıyor! Turşu suyu...

Türkiye’nin en önemli Turşu üretim merkezi olan Orhangazi’ye bağlı Gedelek mahallesinde geçmiş dönemlerde sıkça rastlanan görüntülere bu yıl da rastlanmaya başladı.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

tunagazete.com'dan Hasan Bozbey'in haberine göre; İrili ufaklı 60 civarında işletmenin bulunduğu Gedelek Mahallesi’nde Turşu üretimi yapan firmaların dereye saldıkları atık sular çevre kirliliğine neden oluyor. Bir vatandaşın bölgedeki derede çektiği görüntüler sosyal medyada da gündem oldu. Karsak Deresi ile birleşen Gedelek Deresi’nin görüntüsü vatandaşları isyan ettirdi.

Gedelek Mahallesi ise İznik Gölü sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kapasite artışı ile dejarj hattının oluşturulmasını bekliyor. Projeye göre Gedelek’in atık suları kapasitesi artırılan Büyükşehir Belediyesi’nin İznik Gölü Orhangazi sahilindeki arıtma tesisine aktarılması planlanıyor.

Kaynak: tunagazete.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.