Hava Durumu

Bursa'daki inşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrıda bulundu: 30 gün içinde...

Bursa İflas Müdürlüğü, Bursa'da ve yurt dışında faaliyet gösteren Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının resmen açıldığı duyurarak alacaklılara süre verip çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 09:58
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'daki inşaat devi iflas etti! Mahkeme alacaklılara çağrıda bulundu: 30 gün içinde...

Bursa'da konkordato ve iflas haberlerinin sonu gelmiyor.

İnşaat alanında hizmet veren Taham İnşaat'ın yapmış olduğu konkordato mühleti uzatma başvurusunu reddeden Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın iflasına karar vermişti.

Mahkeme tarafından yayımlanan kararla 2013 yılında kurulan ve 33 yıllık uluslararası deneyime sahip olan firma resmen iflas etmişti.

ALACAKLILARA ÇAĞRI! " 30 GÜN İÇİNDE..."

Bursa İflas Müdürlüğü, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasının açılmasına ilişkin karar yayımladı ve alacaklılara çağrıda bulundu.

Yayımlanan kararda şu ifadeler aldı:

Müflisin, iflas dairesince defteri tutulan mallarının bedellerinin tasfiye giderlerini koruyamayacağı anlaşıldığından basit tasfiye usulünün uygulanması kararlaştırılmıştır.

Bu sebeple alacaklıların bu ilan tarihinden itibaren 30 gün içinde alacaklarını ve iddialarını bildirmeleri, bu müddet içinde alacaklılardan birinin giderleri peşin vermek sureti ile tasfiyenin adi şekilde yapılmasını isteyebileceği İcra ve İflas Kanununun 218 inci maddesi gereğince ilan olunur. (İİK m.218)

YURT DIŞINDA DA BAŞARILI İŞLERE İMZA ATMIŞTI

Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, Bursa'yla beraber yurt dışında da faaliyet gösteriyordu.

Şirketin tamamlanan yurt dışı projeleri arasında Madrid, Köln, Berlin, Frankurt, Münih, HamburgBamako ve Cumberland gibi lokasyonlar yer alıyor.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.