Hava Durumu

Bursa - Gemlik otobüsleri için flaş anket! T2 ile ücretsiz aktarma…

Bursa ile Gemlik -Kurşunlu arasında hizmet veren 101 -102 nolu otobüsler hakkında alınan güzergah değişikliği kararının ardından sosyal medyada tepkiler yükselmişti. Bir araştırma şirketinin söz konusu karar sonrası hazırladığı ankette ‘T2 hattı’ sorusu dikkat çekti. İşte haberin ayrıntıları…

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2022 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa - Gemlik otobüsleri için flaş anket! T2 ile ücretsiz aktarma…

İlk defa Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz’ün  "Kent Meydanı-Terminal hattında ulaşım konforlu ama yavaş…" adlı yazısında dile getirdiği 101 ve 102 nolu Gemlik-Kurşunlu otobüsleri hakkında alınan güzergah değişikliği kararı kısa sürede Bursalıların özellikle Gemliklilerin ana gündemi oldu. Göz'e açıklama yapan Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, T2 hattında paralel hatların kaldırılması planlamasında Gemlik ve Kurşunlu otobüslerinin de olduğunu söylemişti.

Alınan kararı öğrenen vatandaşların gerek Göz’ün köşe yazısına yaptığı yorumlarda gerekse sosyal medya üzerinden verdiği tepkilerde Gemliklilerin bir aktarma daha yapmak ve daha fazla ulaşım ücreti ödemek istemediği görüldü.

101 ve 102 hatları için planlanan güzergah değişimi kararı sonrası bir araştırma şirketi sosyal medya hesaplarına ‘Bursa şehir merkezi-Gemlik arası ulaşımınızı nasıl sağlıyorsunuz?’ başlığıyla sponsorlu anket göndererek görüşlerini sordu

Altı sorunun yer aldığı sponsorlu ankette “Gemlik ve Kurşunlu otobüslerinin kalkış-varış noktasının terminale taşınarak, T2 Tramvay hattı ile Bursa Kent meydanına ücretsiz aktarma ile yolculuğunuzun gerçekleşmesini ister misiniz?” sorusu dikkat çekti.

Yüzlerce vatandaşın oy kullandığı anketin sonuçlarının yakında yayınlanması beklenirken anketi kimin yaptırdığı konusunda ise bilgi verilmedi.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Gemlik ve Kurşunlu'dan seferine başlayan 101 ve 102 hatlı otobüsler T2 hattının olduğu İstanbul Caddesi'nden terminali geçerek Merinos'ta seferini tamamlıyor ardından aynı rota üzerinden tekrar Gemlik ve Kurşunlu’ya dönüyor.

Çapar tarafından verilen bilgilere göre; söz konusu kararın uygulanması için Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Eylül ayına kadar inşaatın tamamlanması bekleniyor. İki otobüs hattının son durağı artık Merinos değil Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.