Hava Durumu

Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine kalp sağlığı eğitimi

Doruk Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Emin Latif, Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik kalp sağlığı eğitimi verdi. Genç yaşta kalp sağlığının önemini vurgulamak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitim, öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine kalp sağlığı eğitimi

Eğitim programında kalp ve damar sisteminin temel işleyişi, kalp sağlığını etkileyen faktörler ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları gibi konular ele alındı.

Dr. Emin Latif, sigara kullanımı, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzının kalp hastalıklarına yol açabileceğini vurguladı. Ayrıca, dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve yeterli uyku gibi kalp sağlığını koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere, kalp hastalıklarının erken belirtilerini tanımanın önemi de anlatıldı. Göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiği vurgulandı.

Eğitimin sonunda düzenlenen soru-cevap bölümünde öğrenciler, merak ettikleri soruları Dr. Eminlatif yönelterek daha fazla bilgi edindiler.

Dr. Ali Emin Latif, genç yaşta edinilen doğru bilgi ve alışkanlıkların kalp sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.