Hava Durumu

Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu kamuoyuna tanıtıldı

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kurulan Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu (BULKEP) eğitime ilişkin sorunları masaya yatırdı. Öğrenci Velileri Derneği (Öv-Der) Bursa Şubesi Başkanı Nermin Kaya, Köy Enstitüleri modelinin yeniden canlandırılması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2020 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2020 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu kamuoyuna tanıtıldı

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kurulan Bursa Laik ve Kamusal Eğitim Platformu (BULKEP) kamuoyuna tanıtıldı. Basın açıklamasına Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Öğrenci Velileri Derneği (Öv-Der) Bursa Şubesi Başkanı Nermin Kaya, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dinga ve çok sayıda davetli katıldı. Kaya, gerici ve piyasacı eğitim sistemine karşı mücadeleyi ortaklaştırmak amacı ile bu platformu kurduklarını söyledi. Nitelikli eğitimin ön şartı nitelikli öğretmen yetiştirmek olduğunu savunan Kaya, Köy Enstitüleri modelinin yeniden canlandırılması gerektiğini belirtti. Kaya, "Öğretmenler eğitim, bilim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda tam donanımlı yetiştirilerek "Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür " nesillerin yetişmesi için gerçek birer rehber olmalıdır" ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ÇAĞRISI

Pandemi sürecinde çocukların eğitime ulaşma konusunda eşitsizliğin giderek derinleştiğine dikkat çeken Kaya,"Yaşanan süreç hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler için son derece yıpratıcıdır. MEB yeni eğitim yılı için ne yüz yüze eğitim ne de uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkları yapmamıştır. MEB salgına karşı her türlü önlemleri alıp okulları her açıdan sağlıklı güvenli hale getirerek tüm kademede yüz yüze eğitime geçmelidir. Yoksa öğrenciler arasındaki eşitsizlikler giderek artacak telafi edilemez hale gelecektir" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.