Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa MTAL yeni öğrencilerini bekliyor

Bursa'nın köklü eğitim kurumlarından Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen yeni öğrencilerini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2022 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2022 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa MTAL yeni öğrencilerini bekliyor

2022 LGS sınav sonuçları açıklandı ve tercihler başlıyor. 4 Temmuzda başlayan Ortaöğretim Tercih İşlemleri 20 Temmuza kadar devam edecek ve yerleştirme sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak.

Bursa, Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde bulunan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Radyo-Televizyon, Pazarlama ve Perakende, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Muhasebe ve Finansman, alanlarıyla eğitim vermektedir.

Okul Müdürü Ömer YILMAZ; hayata değer katan bireyler yetiştirmek amacıyla iş yaşamı ve sanayinin istediği niteliklerde meslek elemanları yetiştirdiklerini belirterek, "Yıldırım MTAL bünyesinde bulunan 7 alanda nitelikli ve donanımlı meslek elemanı yetiştirirken sosyal, sportif ve kültürel alanlarda da birçok başarıya imza atmaktadır. Teknolojik Alanda İnsansız Hava Aracı (İHA) Yarışmalarına ve Robot Yarışmalarına katılan takımları; Sportif Alanda son 12 yılın değişmeyen Bursa şampiyonu kız futbol takımı ve çeşitli spor alanlarında alınan derecelere kadar birçok alanda farklı çalışmalar ve başarılar bulunmaktadır. Türkiye'nin Geleceği güçlü bir Mesleki Eğitimdedir. Okulumuzda bulunan alanlarda istekli, yetenekli, hayallerini gerçekleştirmek isteyen yeni öğrencilerimizi okulumuza beklemekteyiz" dedi.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki Alanları kısaca tanıyacak olursak:

Geleceğin Gazetecileri Burada Yetişiyor

Bursa'nın ilk Gazetecilik alanını bünyesinde barındıran Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deneyimli eğitimci kadrosu ile Gazetecilik adaylarını medya sektörüne hazırlamaya devam ediyor. Türkiye'de iletişim lisesi boyutunda bir ilke imza atan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik öğrencilerinin teorik eğitimlerin yanında uygulamalı eğitimi de vermek amacıyla oluşturulan HABERCİMİZ.NET haber sitesi ile de 9.sınıftan itibaren gazetecilik öğrencileri ulusal boyuttaki haber sitesinde deneyim kazanma imkanına sahip oluyor.

Hiç Ödüllü Halkla İlişkiler Alanı

Türkiye'nin ilk lise boyutunda Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödülüne sahip olan Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkla İlişkiler ve Organizasyon alanıyla kişi, kurum ya da kuruluşların sahip oldukları marka değerlerinin halk ile doğru iletişim araçları aracılığı ile aktarılmasını amaçlayan geleceğin Halkla İlişkiler Uzmanlarını yetiştirmektedir

Geleceğin Ödüllü Yönetmenleri Bu Alanda

Okulda bulunan profesyonel stüdyosu ile kamera önü ve kamera arkası medya sektörünün ihtiyaç duyduğu deneyimli personelleri yetiştiren Radyo-Televizyon Alanı öğrencilere birebir televizyon kanal ortamı sunarak öğrencilerini yetiştirmektedir. Aynı zamanda her yıl düzenlediği Kısa Film Yarışması ile de öğrencilerini mesleğe hazırlamaktadır.

İnsansız Hava Aracı Üreten Bilişimciler

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle ihtiyacın çokça arttığı Bilişim Teknolojileri Alanı, bilgisayar sistemleri, yazılım ve donanım kurulumunun yanında yazılım geliştirme ve ağ işletmenliği ve siber güvenlik dallarında yeterlilik kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilmekte. Katıldıkları Teknofest ve robot yarışmalarında derece alan bilişim öğrencileri hazırladıkları İnsansız Hava Araçları ve robot teknolojileri ile de farklarını ortaya koymaya devam ediyor.

 Pazarlama Sektörüne Taze Kan

Küresel açıdan Dünya'nın en büyük istihdam alanlarından birisi olan Pazarlama ve Perakende alanı, sektörün talep ettiği lider nitelikli, girişimci ruha sahip üretken ve analitik düşünme becerisine sahip, donanımlı ve çağın dinamizmine uygun bireyler yetiştirip sektöre sunmayı amaç edinmektedir. Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakende Alanı sektörlerinin lideri kurumlarla yaptıkları anlaşmalar ile öğrencilerin saygın kurumlarda eğitim ve staj olmasını sağlamaktadır.

Sayılarla Aram İyidir Diyorsan Muhasebe ve Finansman Alanı Tam Sana Göre

Dev holdinglerden bakkallara kadar her sektörün ihtiyaç duyduğu muhasebe personelini yetiştiren ve işletmelerin kuruluşu, faaliyetlerine ait belgelerin tasnifi, kayıt işlemleri, dosyalama ve arşivleme işlemleri, raporlama, analiz etme, dış ticaret mevzuatı, gümrük işlemleri, muhasebe kayıtları, finans ve borsa hizmetleri yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim verilen alan olan Muhasebe ve Finansman Alanından mezun olduklarında geniş iş yelpazesinde kendilerine iş bulabilirler.

Sektörde Destek Elemanı Yönetici Asistanları

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde büro hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak üzere görev alabilecek dijital ofis uygulamalarını kullanma becerisine sahip, Türkçeyi doğru ve etkili kullanarak kurum içi ve dışı iletişimi yapabilen, büro makineleri araç ve gereçlerini kullanabilen, resmî yazı ve belgeleri hazırlayarak dosyalayıp bu belgeleri arşivleyen, oluşturdukları belgeleri web aracılığı ile yayınlayabilir, yöneticinin toplantı, telefon, seyahat ve randevularını organize edebilen, bilgi ve becerilere sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

7 farklı alanda eğitim veren Yıldırım Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi mezun öğrencilerinin iş yaşamına ve üniversite göndermeye hazırlanırken yeni öğrencilerini de heyecanla beklemektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.