Hava Durumu

Bursa’nın Altyapısında Pilot Atılım: Trilye’de Gri Su Projesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin altyapısını güçlendirmek ve gri su kullanımını sağlamak adına Trilye’yi pilot bölge olarak seçtiklerini açıkladı.  

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2025 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2025 17:27
Kaynak: Ceren Sümbül
Bursa’nın Altyapısında Pilot Atılım: Trilye’de Gri Su Projesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan İkinci Meclis Oturumu öncesinde düzenlenen BUSKİ’nin 3. Olağan Genel Toplantısı’nda, kentin altyapısını güçlendirmek ve gri su kullanımını test etmek adına Mudanya ilçesine bağlı Trilye’yi pilot bölge olarak seçtiklerini duyurdu.

Bozbey, “Muhtemelen bir pilot bölge belirlenecek bunu da Trilye düşünüyoruz. Orada bir arıtma tesisi yapılacak ve komple altyapıya gömülecek. Burada Yağmur suyu içme suyuyla yenilenecek. Aynı zamanda kanalizasyon uyarısı önemli, arıtma tesisleri taşınacak. Arıtma tesisinden çıkan suyu da biz bir gri su hattı çekip bütün sokakları aynı anda o gri suyu tuvaletlerde kullanabilir miyiz diye arkadaşlarımız bir çalışma yapacaklar. Bir pilot bölge olarak da onu denemek istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek inanın bana örnek bir bölgede oluşturmuş olacağız. Çünkü artık bu gri su konusunu bizim projelerimizde yine yeni yapılacak sitelerde zorunlu konu haline gelmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Ceren Sümbül

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.