Hava Durumu

Bursa'nın İlk Gastronomi Festivali GASTROFEST için geri sayım başladı

5 Haziran’da Botanik Park’ta gerçekleştirilecek Bursa’nın ilk gastronomi festivali Bursa GastroFest için geri sayım başladı. Şehrin eşsiz lezzetlerinin görücüye çıkacağı festivale binden fazla ziyaretçi beklediklerini belirten Bursa Skal Kulübü Başkanı Gülçin Güleç, lezzet tutkunlarını büyük buluşmaya davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2022 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2022 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın İlk Gastronomi Festivali GASTROFEST için geri sayım başladı

Yeme-içme severleri ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturacak olan Bursa GastroFest; Uludağ Premium, Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’ın sponsorluğunda; Bursa Skal Kulübü tarafından Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’nin (GÜMTOB) destekleriyle 5 Haziran’da Botanik Park’ta düzenlenecek.

LEZZET ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK

‘Gelenekten Geleceğe’ temasıyla gerçekleştirilecek Bursa GastroFest ile şehrin ilk gastronomi festivaline imza atacaklarını kaydeden Bursa Skal Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güleç, “Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gurmeyi bir araya getireceğimiz ve Bursa’nın gastronomi kenti kimliğine güçlü bir vurgu yapacağımız Bursa GastroFest, eşsiz lezzetlerimizi vitrine çıkarmamıza vesile olacak. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir gastronomik deneyim yaşatmayı amaçlıyoruz. Tüm gün sürecek festivalimizde ünlü şefler, yemek yazarları, akademisyenler, kanaat önderleri, ülkemizin önde gelen restoranları ve şefleri tarafından hazırlanan tadım sofralarını beğeniye sunacağız. Workshop çalışmaları ile gastronomi konusunda yeni ufuklar açılmasına vesile olacağız. Koynunda saklı nice hazineleri, manevi değerleri ve damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetleriyle Bursa, her seferinde yeniden keşfedilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Türk-Osmanlı kültürüyle beraber, göçlerle gelen zenginlikle geleneksel sofrasını alabildiğine lezzet şölenine dönüştürmeyi  başaran Bursa, bu etkinlikle kadim medeniyetinin unutulmaz tatlarını dünya ile buluşturacak” dedi.

GURMELERİN ROTASINDA BURSA DA YER ALACAK

Turizm acenteleri ve tüm Skal kulüpleri aracılığı ile Bursa dışından gastronomi turizmiyle ilgili ziyaretçileri kente getireceklerini de vurgulayan Gülçin Güleç, “Bursa’yı güçlü bir turizm destinasyonu haline getirme yolunda atılmış çok önemli bir adım bu. Botanik Park’ın eşsiz atmosferinde gerçekleştireceğimiz festival, şehrin konaklama ve yeme-içme sektörüne de önemli katkılar sağlayacak. Bursa GastroFest; dünyaca ünlü gurmelerin rotalarında Bursa’nın da yer alması adına yapılmış önemli bir hamle olacak. Bursa’nın ilk gastronomi festivalinin ana sponsoru Uludağ Premium ile diğer sponsorlarımız Eker Süt Ürünleri, Hilton Bursa Convention Center, Podyumpark Bursa ve İnoksan’a; destekleyen kurumlarımız Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği’ne (GÜMTOB) çok teşekkür ediyorum. Botanik Park’ta hizmet veren Otantik Otel, Beykonağı Otel ve Beceren Otel’e de katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Lezzet tutkunlarını, Bursa’nın gastronomi turizmi yolculuğundaki bu tarihi buluşmasına katılmaya davet ediyoruz. Binden fazla ziyaretçi beklediğimiz Bursa GastroFest’e katılmak isteyenler, biletix üzerinden biletlerini temin edebiliyor” ifadelerini kullandı.

DOLU DOLU FESTİVAL PROGRAMI

Botanik Park’ta 5 Haziran günü saat 10:00’da başlayacak Bursa GastroFest’e Rehber-Yazar-Televizyon Programcısı Saffet Emre Tonguç; Yazar Müge Akgün, TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı-Feyz Süt Sahibi Sencer Solakoğlu, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Alara Tarım Ürünleri Yönetim Temsilcisi Senih Yazgan, Sürdürülebilirlik-İklim Değişikliği Aksiyon Lideri Dr. Duygu Erten, Gastronomi Küratörü Gamze İneceli, Ünlü Şef Maksut Aşkar, Yemek Tarihçisi Özge Samancı, Gurme-Yemek Yazarı Nevin Halıcı ve Arkeolog-Gıda Mühendisi Doç. Dr. Ahmet Uhri katılacak. Workshoplarda ise D-ream Grubu Kurumsal Mutfak Şefi Melih Demirel, İskender Efendi Konağı Yöneticisi Oğuzhan İskenderoğlu, Mürver Restoran Şefi Mevlüt Özkaya, Bursa Hilton&Hampton by Hilton Mutfak Direktörü İbrahim Tunuslu ve Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.