Hava Durumu

Bursa protokolü yangın mahallinde bilgi verdi

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Barakfakih Mahallesi’ndeki fabrikada çıkan yangında can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2022 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa protokolü yangın mahallinde bilgi verdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Barakfakih Mahallesi’ndeki yangın mahalline gelerek yetkililerden bilgi aldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının ilk belirlemelere göre yandaki bir tesise sıçradığını düşündüklerini ancak alevlerin yayılmadığını tespit ettiklerini söyledi.

CANPOLAT'TAN AÇIKLAMA

Yangına müdahalenin sürdüğünü anlatan Canbolat, şöyle konuştu:

"Fabrika çalışanlarının ifadesi kapsamında söylüyorum, asma tavan arasındaki elektrik kaynaklı yangının çıktığı ifade ediliyor. Daha sonra tabii ki itfaiye değerlendirmeler yapacak. Gördüğünüz gibi büyük bir yangın var. Sadece bu fabrikada devam ediyor. Şükürler olsun ki herhangi bir yaralı ve can kaybı yok şu an. Fabrikanın yöneticilerinin söylediği de bu. Dumandan etkilenen 3 çalışan var. Onlar da hastaneye sevk edildi. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bölgeye UMKE, AFAD ve bütün itfaiye ekiplerimiz gönderildi. Şu an müdahale ediliyor. En kısa zamanda kontrol altına almaya çalışacağız. "

Canbolat, fabrikanın 95 çalışanı olduğunu belirterek "İçeride kimyasallar var. Onunla ilgili de müdahaleler yapılıyor. Bütün imkanları seferber ettik. Allah beterinden korusun. Şu an için sevindirici olan şey bir can kaybının olmaması." ifadesini kullandı.

İDARİ BİNADA YANGIN KONTROL ALTINDA

Başkan Alinur Aktaş ise, yangına 35’i belediyeden olmak üzere 50’den fazla itfaiye aracıyla müdahale ettiklerini, alevlerin diğer fabrikalara sıçramasını önlediklerini belirtti. Aktaş, idari binada yangını kontrol attıklarını, diğer noktalarda ise müdahalenin sürdüğünü kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.