Hava Durumu

Bursa Uludağ TTO'da ufuk geliştiren tecrübe paylaşımı

Bursa Uludağ TTO’nun Horizon Europe (Ufuk Avrupa) ve EUREKA projeleri için başlattığı ‘Tecrübe Paylaşımı’ buluşmalarına yenisi eklendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2022 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2022 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Uludağ TTO'da ufuk geliştiren tecrübe paylaşımı

Bursa Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve ULUTEK Teknopark iş birliği ile Horizonve EUREKA Projeleri Tecrübe Paylaşımı Semineri gerçekleştirildi. Bursa Uludağ TTO AB ve Uluslararası Projeler Koordinatörü İrem GÖYMEN’inmoderatörlüğünde düzenlenen çevrimiçi etkinlikte Avrupa İşletmeleri Ağı Portalı kullanımı ve konsorsiyum kurma ipuçları sunumu gerçekleştirildikten sonra Mercedes Benz Türk A.Ş. ve VimansysDigital firmalarının yetkilileri, proje deneyimlerini paylaştı.

‘PARÇA KALİTESİ ZİRVEYE ULAŞTI’

FAMILIAR Projesi’nin üretim aşamasındaki projeler için çok büyük katkılar sağladığını kaydeden Mercedes Benz Türk A.Ş.  Yetkilisi Okan OTUZ, “Mercedes Benz Türk’ün FAMILIAR Projesi’ndeki ana hedefi ve görevi doğrultusunda, mevcut ağır sınıf ticari araçlarında kullanılmak üzere tasarlayıp imal ettiğimiz parçalarda, çoğunlukla yüksek sayıda araç ebatlarında yapılan fiziksel testler ile hatalarımızın azalmasıyla birlikte parça kalitesinin en üst noktaya taşıyabilmekteyiz. Bu projede üretim aşamasında kalıp içi, ekstrüzyon ünitesi, üretim sonrası robot kolu ucu ve teslimat alanı platformunda kullanılacak sensörler aracılığıyla veri toplamayı ve toplanan Büyük Veri ile süreçleri iyileştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

‘İNOVATİF ÜRÜN GELİŞTİRMEYE ODAKLIYIZ’

İyileştirilme ya da geliştirilmeye ihtiyacı olan projelere mekanik analizler ve optimizasyon yazılımları sayesinde verdikleri destekleri anlatan VimansysDigital Yetkilisi Ayşe POLAT da “İmalat sürecinde birçok etkenden dolayı son ürün kalitesinde ciddi azalmalar ile karşılaşılmaktadır. Geliştirmeye devam ettiğimiz yazılımlar sayesinde tasarım, analiz ve imalat aşamasındaki en doğru malzeme verisine ulaşmayı ve bu bilgiler yardımıyla parça üretim kalitesini en üst seviyeye çekmeyi hedefliyoruz. İnovatif ürün geliştirme odaklı TÜBITAK ve Avrupa Birliği projelerinin hazırlanması ve yürütülmesi kapsamında da VimansysDigital olarak teknik ve idari destek veriyoruz. Hem teknolojik iyileştirmeleri geliştirmek hem de projeleri olgunlaştırmak adına finanse edilen projeler için ihtiyaç duyulan şirketlere ve üniversitelere destek sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.