Hava Durumu

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Çiftçi: Alt geçit sözü verildi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, hayata geçirilecek HGS Park Sistemi’ne dair bilgi vererek alt geçit hakkında söz verildiğini açıkladı. 

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2025 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2025 14:00
Muhabir: Ceren Sümbül
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Çiftçi: Alt geçit sözü verildi

HGS Park Sistemi Projesi hakkında detaylı sunum gerçekleştiren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, BursaRay’ın devamı niteliğinde planan Görükle Metro Projesi kapsamında üniversitenin tahsis ettiği kısmında Depo Sahası yapıldığını ve karşılığında alt geçit sözü verildiğini açıkladı.

Çiftçi, “Bu iş karşılığında da şuradan bir alt geçit yaparak İzmir yoluna bağlanması sözü verildi. Dolayısıyla burada bir yolun yapılmasıyla beraber hastane tarafındaki yükü de doğrudan kısaca çıkış hattıyla sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BOZBEY NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Hakimiyet’in sorusu üzerine Depo Sahası hakkında konuşarak, “Depo alanıyla ilgili çalışmaya başladık. 100 araçlık bir depo alanımız var. Üniversite-bakanlık-belediye işbirliğinde yapılan bir proje. Bunun karşılığında bazı yerlerde belediyemizin de üniversiteye katkıları olacak yeri tahsis etmesi nedeniyle. Bakanlığımız depo alanı yapımına da başlamış durumda yani şöyle diyebiliriz; BursaRay’ın artık Görükle ile buluşma zamanı süreci başlamıştır.” sözlerine yer vermişti.

Kaynak: Ceren Sümbül

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.