Hava Durumu

BURULAŞ’tan Bursa’da toplu taşımada klima denetimi kararı!

Sıcaklıkların artmasının ardından toplu taşımada gelen çok sayıda klima şikayeti sonrası BURULAŞ tarafından flaş bir karara imza atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 09:17
Kaynak: Haber Merkezi
BURULAŞ’tan Bursa’da toplu taşımada klima denetimi kararı!

Bursa'da havaların mevsim normallerinin artması ile toplu ulaşım kullanan vatandaşların şikayeti üzerine BURULAŞ ekipleri, sahada otobüslerdeki klimaların denetimine çıktı.

Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı, nem oranının yüzde 40'ı geçtiği Bursa'da, halk otobüsünde klimaların çalıştırılmaması veya çalışmamasıyla ilgili yolcuların şikayetleri üzerine BURULAŞ ekipleri harekete geçti. Toplu taşıma için 20 kişilik ek klima denetim ekibimizi devreye alındığı BURULAŞ tarafından duyuruldu.

Otobüs ve trenlerde günlük denetimler yaparak, klima sorunlarını tespit edip çözüme kavuşturduklarını belirten ekipler, haftanın 7 günü sahada, termometreleriyle günlük kontrolleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Öte yandan şoförler ise aracın klima açınca hararet yapmasından yakındı.

BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada “Toplu taşıma araçlarında klima denetim ekibimizi devreye alıyoruz. Otobüs ve trenlerde düzenli olarak denetimler yapacak ve kliması düzgün çalışmayan araçlara cezai işlem uygulayacağız. Denetim ekiplerimiz, yolcuların konforunu sağlamak için haftanın her günü sahada olacaklar.” açıklaması yapılırken alınan kararlar şu şekilde duyuruldu:

  • Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklarla birlikte toplu taşımada alınan ek önlemler
  • Trenlerin iniş ve biniş sırasındaki kapı kapanma süreleri kısaltılarak içerideki serin havanın kaybını %20'ye varan oranda azaltıyoruz.
  • Klima arızası sensörleri ile arızaları anında tespit ederek, trenlerimizin ve otobüslerimizin bakım alanına alınarak onarıyoruz.
  • Klima kapasiteleri yüksek olan trenlerimizi gündüz değil gece saatlerinde sefere veriyoruz.
  • Sezon öncesi yönlü tren klima bakımlarımızı planlı bir şekilde yaparak, 800'den fazla otobüsümüzün klima sistemlerini elden geçirerek yaz aylarına hazır hale getiriyoruz.
  • Aşırı sıcaklarda otobüs ve trenlerimizin iç ortam sıcaklıklarını ideal seviyede tutmak için klima sistemlerimizi 0 kapasite ile çalıştırıyoruz.
  • Aşırı sıcaklık nedeniyle toplu taşıma sistemlerimizde yaşanacak arızalara karşı yedek otobüs ve trenlerimizi hazırda bekletiyoruz. 
  • Ayrıca, otobüslerimizdeki klima sistemlerinin çalışıp çalışmadığını günlük olarak kontrol ediyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.