Hava Durumu

CHP Bursa Ata'nın manevi huzuruna çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı çerçevesinde Büyük Önder Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Setbaşı Mahfel önünden başlayan ve CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ilçe başkanları ve partililerin yanı sıra STK temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2022 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Bursa Ata'nın manevi huzuruna çıktı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesinde ilk adımı attığı 19 Mayıs 1919'un 103'ncü yıldönümüne ilişkin konuşmalar yapıldı.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda atılan en büyük adımın 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayan mücadele olduğunu vurgulayarak, "İstanbul'dan 16 Mayıs 1919'da ayrılarak Samsun'a doğru yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastı. İstanbul'u, İzmir'i, Anadolu'nun büyük bölümünü işgal eden düşmana karşı bağımsızlık ve özgürlük için derhal çalışmalara başladı. Bir asker olarak Anadolu'ya geçip bağımsızlık yolunda çalışmalar yürüten Mustafa Kemal Atatürk, peşi sıra gönderilen idam fermanını halkın vicdanına sığınarak yırtıp atmış, bağımsızlık için ölümü dahi göze aldığını ortaya koymuştur" dedi

19 Mayıs'ın emperyalizme karşı verilen milli mücadelenin bugünlere dek ulaşan, sönmeyen meşalesi olduğunu vurgulayan Karaca şöyle konuştu:

"19 Mayıs, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. 103 yıl önce parlayan bu ateş, bugün dahi güzel ülkemizin geleceğini aydınlatmaktadır.

Bu topraklar ne hakanlar ne saraylar gördü, hepsi geldi geçti. Yıkılmayan tek şey, halkın gönlündeki tahttır. Bu tahtın ebedi sahibi de Mustafa Kemal Atatürk'tür. Milli bayramlarımızı kutlamaktan imtina edenler, bu yaklaşımın tarihin acı sayfaları arasına kaldırıldığını çok yakında görecekler. Buna inanın. Her krallık gibi, her saray gibi onlar da yıkılmak üzere. Bir yıl sonra 19 Mayıs'ı burada çok farklı kutlayacağız. Yapabilecekleri her şeyi yaptılar, dahili bedhahlar, harici bedhahlar tankıyla, topuyla, havuz medyasıyla, parasıyla, puluyla her şeyi denediler ama sonuçta onlar zayıf, biz güçlüyüz. O devlet imkanları ellerinden gittiği zaman nerelere sığınacaklar hep birlikte göreceğiz. Bakın her şeye rağmen bu inanç hiç bitmedi. Bitmeyecek de. Biz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız."

Karaca sözlerini Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anarak tamamladı.

STK'lar adına konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy da, 19 Mayıs'ın bu topraklar için önemine işaret ederek mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.